HomeFeaturedFocus5 motive PRO monitorul 5K2K LG 34WK95U-W

5 motive PRO monitorul 5K2K LG 34WK95U-W

Dacă sunteți în căutaea unui monitor bun, ultra wide, pentru a vă face mai ușor lucrul de acasă, vă recomand LG 34WK95U-W.
Dacă sunteți în căutaea unui monitor bun, ultra-wide, pentru a vă face mai ușor lucrul de acasă, vă recomand LG 34WK95U-W.

Pentru cei ce sunt în căutarea unui monitor mare, am 5 motive pentru care recomand LG 34WK95U-W.

În urmă cu trei luni, când am început să lucrez full time de acasă am resimțit puternic lipsa celui de-al doilea (și al treilea) monitor, cu care eram obișnuit la birou, așa că am căutat niște soluții care să mă ajute să trec rapid peste acest neajuns. Întâmplarea face că și mai mulți dintre cunoscuții mei și cititorii acestui site s-au găsit fix în aceiași dilemă: e cazul să își ia un monitor pentru acasă? Și dacă da, ce?

Printre modelele pe care le-am văzut în ultimii ani am remarcat monitorul ultra-wide de 34 inci de la LG, 34WK95U-W despre care am vrut să aflu mai multe în perioada asta. După o folosire aproape exclusivă în scenariul de development, pot să vă spun că îl recomand. Și am 5 motive pentru care merită să îl luați în considerare.

1. Diagonală 34 inci, ultra wide și super rezoluție

Primul motiv pentru care îl recomand este diagonala de 34 de inci și rezoluția de 5120 x 2160 pixeli, ultra wide. E prima dată când folosesc un monitor ultra wide, în condițiile în care scenariul meu de lucru era cu laptop și două monitoare wide, de 21 de inci. Inițial am fost sceptic legat de format-ul 21:9 de pe LG 34WK95U-W și faptul că s-ar putea să mă deranjeze.

După câteva zile de folosire, timp în care m-am obișnuit cu rezoluția mare (e drept, am și un laptop care ține o astfel de rezoluție) și am găsit configurația optimă de organizare a ferestrelor pe ecran, am ajuns la concluzia că e de preferat un singur monitor ultra wide, în locul a două wide. De ce? Pentru că nu sunt nevoit să mai fac o rotire completă a capului de pe un monitor pe celălalt. Și apoi pentru că pot folosi un singur ecran virtual în Windows 10 pentru toate ferestrele deschise aici, pe un display cu unghi de vizibilitate de 178 de grade.

Dacă înainte lucram cu o fereastră (VMware sau Remote Desktop) pe un monitor, Outlook (si/sau Teams) pe al doilea și Visual Studio pe laptop, acum am putut să țin deschise mai multe ferestre și să regăsesc rapid informația în ele. E o schimbare simplă, dar cu impact major în productivitate (sau poate nu, cu atâtea ferestre deschise simultan e ușor să îți pierzi concentrarea – asta depinde de fiecare în parte).

2.Panel IPS Led cu HDR600

Al doilea motiv este că deși display-ul este mare, chiar dacă stai aproape de el (așa cum stau eu și nu e chiar o poziție recomandată), informația se vede foarte bine. E nevoie să pot citi rapid informația, din multe ferestre, cu diferite tipuri de fonturi și combinații de culori. Display-ul Nano IPS, pe starea HDR face o treabă perfectă pentru lucrul de zi cu zi și arată excelent dacă vreți să vă uitați la un material video HDR (m-am uitat la niște filmări 4K cu drone). Există posibilitatea de e seta manual modul de culoare, cine e interesat poate să facă asta în amănunt – nu mă pricep la treaba asta, din acest motiv am ales HDR care merge foarte bine cu Windows 10 și scalare de 200%.

Culorile, setarea automată de strălucire, detaliile sunt excelente, nu am găsit niciun motiv să spun că nu îmi plac.

3.Conectivitate extinsă

LG 34WK95U-W are 2 porturi HDMI, 1 USB Type-C, 1 Display Port si 2 USB, plus ThunderBolt 3.

Lucrurile sunt simple: LG 34WK95U-W are conectivitate modernă pornind de la două porturi HDMI, 1 USB-Type C și până la ThunderBolt 3 (cu viteze de transfer de până la 40 GB/s), Display Port și 3 USB-uri (2 down stream v 3 și unul up-strea v 3). Nu îmi dau seama dacă ar putea fi nevoie de ceva mai mult (poate doar HDMI 2.5).

Și nu trebuie să vă faceți probleme legate de cabluri, în cutie găsiți un cablu HDMI, unul USB Type-C și unul display port.

4.Margini subțiri si stand reglabil pe înălțime și poziție verticală

Suportul lui LG 34WK95U-W este unul clasic pentru LG, pe care îl putem găsi și pe mai multe serii de televizoare smart. Este pe un singur picior, cu bază largă în formă de semicerc, ce se montează extrem de simplu. Am asamblat monitorul în mai puțin de 5 minute, fără să fie nevoie de ajutor suplimentar (are aproape 9 kg).

Display-ul poate fi ajustat pe înălțime (cam 25 de cm) și vertical (15 grade) pentru cea mai bună poziție la lucru, chestie care se face extrem de ușor.

5.Opțiunile de Split Screen

Nu în ultimul rând, posibilitatea de configurare a funcționării în modul Split Screen. Este o opțiune peste care am dat întâmplător, când m-am hotărât să văd ce mai poate face monitorul acesta: poți să personalizezi modul în care vor fi afișate pe ecran anumite aplicații, adică să te asiguri că atunci când pornești aplicația X (Outlook) ea se duce și își ia frumos locul prestabilit pe ecran, nu mai e nevoie să o setezi tu manual.

În felul acesta ai posibilitatea de a-ți personaliza ecranul după dorință prin intermediul aplicației dedicate LG. E o treabă extrem de utilă pentru cei ce folosesc monitorul în scenarii de lucru repetitive (development, editare video etc.) unde e nevoie ca aplicațiile să fie la locul lor.

Ca element contra aș pune faptul că e nevoie de ceva timp să te acomodezi cu ecranul plat, mai ales dacă îl veți folosi de la o distanță relativ mică (35-40 cm), moment în care va trebui să vă înclinați pentru a citi cum trebuie informația afișată în zonele îndepărtate din stânga și din dreapta. De asta recomand folosirea lui de la cel puțin 50 de cm distanță, în felul acesta mișcarea capului stânga dreapta e redusă mult.

Cam asta e. Dacă sunteți în căutarea unui monitor fain pentru lucrul de acasă, mai ales dacă îl folosiți în scenarii de development, aveți un foarte bun candidat în LG 34WK95U-W.

Detalii și preț aveți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Eu foloseam un sistem cu două monitoare si de curând am trecut la modelul LG 34WL850. E tot 21:9, dar cu rezoluția 3440 x 1440. Sunt super mulțumit de achiziție. E totul mai fluid.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep