HomeFeaturedFocusA fost lansat Windows Terminal Preview 1.1 cu cateva chestii noi si...

A fost lansat Windows Terminal Preview 1.1 cu cateva chestii noi si faine

Windows Terminal Preview 1.1 aduce câteva modificări interesante cum ar fi schimbarea dimensiunii fonturilor, lansarea Terminal la pornirea Windows,
Windows Terminal Preview 1.1 aduce câteva modificări interesante cum ar fi schimbarea dimensiunii fonturilor, lansarea Terminal la pornirea Windows,

Windows Terminal al Microsoft ajunge acum la versiunea 1.1 Preview și vine cu câteva noutăți interesante. Lansat în versiunea 1.0 acum aproape o lună, Windows Terminal Preview aduce acum câteva opțiuni noi, pe placul multora dintre noi.

Putem de exemplu să deschidem Windows Terminal direct din Windows Explorer, într-un anumit director prin clic dreapta pe el și apoi Open in Windows Terminal.

O altă chestie interesantă este posibilitatea de a porni Windows Terminal Preview odată cu Windows-ul. E nevoie să adăugați setarea ”startOnUserLogin”: true în setările globale.

Mai departe, e posibil să setați grosimea fontului cu ajutorul opțiunii ”fontWeigth”. Opțiunile disponibile sunt: "normal""thin""extra-light""light""semi-light""medium""semi-bold""bold""extra-bold""black""extra-black", sau un număr care să reprezinte grosimea pentru fonturi OpenType.

Sau dacă doriți, puteți deschide mai multe ferestre Command Prompt în aceiași interfață ținând ALT apăsat și selectând shell-ul dorit.

Altă opțiune nouă permite selectarea unei anumite culori pentru tab-ul curent: clic dreapta pe el și apoi Color.

În mod similar puteți schimba și denumirea tab-ului curent. Iar pentru că am vorbit de tab-uri, odată cu WinUI 2.4 Microsoft a introdus suportul pentru aranjarea mai compactă cu setarea tabWidthMode.

Pe lângă aceste opțiuni noul Windows Terminal Preview mai beneficiază și de posibilitatea folosirii mai multor parametrii pentru pornirea din Command Line:

wt –maximized, -M lansează Windows Terminal maximizat

wt –fullscreen, -F îl lansează în mod Full Screen

wt –title <YourTitle> permite denumirea tab-ului implicit direct de la lansare.

Cam astea ar fi pentru moment. Dacă vă interesează să știți mai multe, citiți articolul Kaylei de pe blog-ul Microsoft și consultați noua documentație.

Și să nu uit: descărcați noul Windows Terminal Preview urmând link-ul din Microsoft Store.

Spor la configurare!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep