HomeMobileAndroid5 motive PRO Oppo Reno3 Pro si cateva CONTRA

5 motive PRO Oppo Reno3 Pro si cateva CONTRA

Câteva lucruri importante PRO și CONTRA pe care trebuie să le știți înainte să îl cumpărați smartphone-ul Oppo Reno3 Pro 5G.
Câteva lucruri importante PRO și CONTRA pe care trebuie să le știți înainte să îl cumpărați smartphone-ul Oppo Reno3 Pro 5G.

După două săptămâni de când folosesc smartphne-ul Oppo Reno3  Pro 5G, venit în teste prin programul Orange Smartphone Tester, e momentul să scriu review-ul (vine în următoarele zile), dar până atunci vă dau 5 motive PRO și câteva CONTRA pentru acest smartphone Android.

Reprezentanța oficială Oppo în România s-a deschis recent, iar primele modele cu care au venit sunt Oppo Reno3 Pro 5G, Oppo Find X2 și două modele din serai A (A31 și A12). Primul este încadrat în categoria de flagship-uri, cu specificații tehnice și un preț pe măsură.

Dacă vă tentează, vă dau 5 motive PRO.

1.Design

Oppo Reno3 Pro 5G este un smartphone elegant, subțire și ușor.

Unul dintre primele lucruri pe care le veți remarca la Oppo Reno3 Pro (un smartphone Android 10) este aspectul său elegant, cu linii fine și margini rotunjite. Îmi place mult cum arată și cum se ține în mână. Prin comparație, S20 Ultra 5G ce pare un gigant, în ciuda faptului că vorbim de un smartphone cu display de 6.5 inci pus într-o carcasă de 159.4 x 72.4 x 7.7 mm.

Fiind obișnuit cu Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, m-am panicat puțin când am luat în mână Oppo Reno3 Pro 5G – aveam senzația că e prea subțire și că se va rupe. La fel, parcă se pierde în buzunar și trebuie să îl cauți mereu ca să își dai seama că e acolo – aici greutatea sa de 175 g are un rol semnificativ.

Atât fața cât și spatele sunt lucrate bine, cu un design care e în ton cu ce există pe piață.

2.Display AMOLED

Al doilea lucru foarte important legat de Oppo Reno3 Pro 5G este display-ul AMOLED de 6.5 inci, foarte bun, în ciuda unei rezoluții de doar 1080 x 2400 pixeli (402 ppi) cu un raport de 20:9. Este protejat de Corning Gorilla Glass 5 și vine și cu o folie de protecție preinstalată, pentru o protecție suplimentară.

Oppo Reno3 Pro 5G are display Super AMOLED de 6.5 inci, 1080 x 2400 pixeli.

Combinația dintre display-ul AMOLED și aspectul subțire îl fac un smartphone pe care ți-l dorești și care iese în evidență în masa de flagship-uri Android care au ajuns să fie niște ”giganți”. Funcțiile de control automat pentru luminozitate (Oppo spune că display-ul are valoarea maximă a strălucirii de 800 niți) și always on display fac casă bună pe acest display, permițând citirea informațiilor cam în orice fel de condiții de iluminare. Pentru seară, puteți folosi Dark Mode și Eye comfort, niște setări care vor face experiența de lucru mult mai bună. Iar dacă nu vă plac culorile standard, tot din meniul Android puteți să umblați la nuanțe și intensitate.

Și să nu uit, merge la 90 Hz.

3.Interfața ColorOS 7

Oppo Reno3 Pro 5G este un smartphone ce funcționează cu sistemul de operare Android 10 (în acest moment am instalate patch-urile Android din mai 2020, update cam vechi, pe care tocmai l-am primit zilele trecute) peste care sunt aplicate multe elemente de personalizare Oppo, motiv pentru care nu veți vedea prea multe referiri la Android ca sistem de operare ci la ColorOS 7.

Cred că intuiți deja, ca la orice alt smartphone produs în China, interfața e făcută să fie cât mai aproape de cea iOS, în ciuda faptului că vorbim de un sistem de operare Android. Îmi place cum e desenat setul de icon-uri și toate majoritatea elementelor de interacțiune cu sistemul de operare – față de alte implementări pe care le-am văzut (Samsung, Huawei, LG), aici pare să se păstreze un ton unitar, fără probleme majore de afișare atunci când intri și schimbi valorile standard de zoom și dimensiune a textului.

4.Integrarea opțiunilor de navigare swype

De pe Huawei P30 Pro și Huawei P40 Pro am început să mă obișnuiesc cu opțiunile de navigare swype prin interfața Android și m-am bucurat să văd că sunt implemante bine și pe Oppo Reno3 Pro 5G. Ele nu sunt active de la început, dar dacă mergeți în Settings/Convenience Tols și apoi Navigation Buttons le puteți activa. Partea și mai faină este că pot fi folosite de la dreapta la stânga sau de la stânga la dreapta (pentru back), de jos în sus pentru Home și Task Manager.

Alături de swype, o altă chestie extrem de utilă este afișarea permanentă a vitezei de transfer, fie că vorbim de WiFi fie de 5G.

5. Camerele foto

Sistemul principal de camere foto de pe Oppo Reno3 Pro 5G este format din 4 module (64 MP wide, 13 MP telephotă, 8 MP ultra wide și 2 MP depth).

Oppo Reno3 Pro 5G este un smartphone echipat pentru cerințele actuale ale pieței, venind cu o combinație interesantă de camere foto atât pentru selfie cât și pentru sistemul principal.

Că tot am vorbit, sistemul principal arată așa:

48 MP, f/1.7, 26mm (wide), 1/2.0″, 0.8µm, PDAF, OIS
13 MP, f/2.4, 53mm (telephoto), 1/3.4″, 1.0µm, PDAF, 2x optical zoom
8 MP, f/2.2, 13mm (ultrawide), 1/3.2″, 1.4µm
2 MP B/W, f/2.4, 1/5.0″, 1.75µm

iar camera selfie (are doar una, dar puternică) este de 32 MP f/2.4, 26mm (wide), 1/2.8″, 0.8µm, cu suport HDR.

Pozele ies bine, dar nu o să vă dea pe spate, în ciuda mesajelor de marketing pe care le vedeți în jur. Smartphone-uo beneficiază de funcția Ultra Steady Video 2.0 pentru stabilizarea imaginii, ce într-adevăr își face treaba foarte bine. Ar mai fi și modul de fotografiere de noapte – Ultra Night și Ultra Dark ce în general contribuie la realizarea unor poze mai bune pe timp de noapte (bănuiesc că nu vă veți lua un smartphone pentru asta dacă ați devenit fan).

Efectul bokeh este pronunțat.
Detalii foarte bune.
O poză cu camera ultrawide.

Pe lângă motivele de mai sus mai aveț și suport pentru tehnologia 5G (pe Orange merge foarte bine, chiar și în Brașov, la marginea zonei de acoperire), combinația de 12GB RAM și 256 GB pentru stocare e suficientă să folosiți smartphone-ul pentru editare foto/video.

Din păcate însă, există câteva lucruri care nu sunt implementate așa cum trebuie și care diminuează din experiența de lucru.

Încep cu problemele legate de localizare GPS – folosesc Android Auto pe mașină și în mod constant Waze e incapabil să mă localizeze corect atunci când folosesc Oppo Reno3 Pro 5G, pus în consola din mijloc, exact la fel cum folosesc Huawei P30 Pro sau Samsung Galaxy 20 Ultra 5G ce merg perfect. Mă gândesc că sunt ceva probleme legate de antenă (Oppo spune că e una 360 de grade).

Iar a doua mare problemă este că Oppo Reno3 Pro 5G este construit pe un cipset Qualcomm Snapdragon 765G (7nm) mult mai lent decât flagship-urile concurenței, aș zice chiar mai lent decât modele de anul trecut – Huawei P30 Pro de exemplu. Chiar și în aceste condiții, Oppo activează implicit pe Reno3 Pro un mod de Power Saving inteligent, care în principiu va diminua și mai tare puterea de procesare pentru a obține o autonomie mai bună (vorbim touși de o baterie de 4025 mAh cu suport Fast Charging 30W, fără wireless charging). Prin urmare o să vă treziți frecvent că aveți senzația că smartphone-ul merge extrem de încet și nu știți ce are. Soluția este să dezactivați Power Management-ul smart, iar dacă faceți asta și mai țineți și display-ul always on, la rezoluția maximă și 90Hz, autonomia scade semnificativ – în principiu o să vă ajungă o zi, cu 5G activ, luminozitatea pe auto și toate opțiunile de sincronizare active.

Rezultatu în benchmark-ul AnTuTu, cu modul de performanță maximă activat.

Cam asta e în câteva cuvinte experiența cu Oppo Reno3 Pro 5G și lucrurile de care trebuie să țineți seama înainte de a-l cumpăra. O să vă spun mai multe (și de bine și de rău) în review-ul ce urmează.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep