HomeCloud & MobilityMicrosoft Teams poate comunica cu Skype si permite crearea de ferestre de...

Microsoft Teams poate comunica cu Skype si permite crearea de ferestre de chat individuale

Microsoft a introdus două noi funcții faine în Teams: posibilitatea de a interconectare cu Skype și deschiderea de conversații în ferestre separate.
Microsoft a introdus două noi funcții faine în Teams: posibilitatea de a interconectare cu Skype și deschiderea de conversații în ferestre separate.

Am observat că zilele trecute Microsoft a introdus două chestii faine în Teams: posibilitatea de interconectare cu Skype și opțiunea de deschidere a conversațiilor individuale în ferestre separate. În condițiile în care sunt cel puțin 200 de milioane de utilizatori de Skype, Microsoft a decis că merită să faciliteze interconectarea dintre Teams și Skype for Consumer, atât în aplicațiile de desktop/mobil cât și serviciile din browser. Treaba asta vine în ajutorul companiilor mici care au făcut migrarea către Teams dar care mai au nevoie de conexiuni cu utilizatorii de Skype.

Descoperirea utilizatorilor se poate face în urma căutării după adresa de email, în oricare dintre platforme. Pentru Teams, administratorii au posibilitatea de a controla în detaliu nivelul de acces al utilizatorilor.

Iar a doua chestie foarte faină lansată în Teams este posibilitatea de a scoate ca ferestră separată orice conversație din Teams. Dați dublu clic pe o conversație și o să vedeți că respectiva fereastră devine una de sine stătătoare, ce poate fi redimensionată și mutată oriunde pe desktop. Am descoperit asta săptămâna trecută, înainte să citesc de actualizarea dată de Microsoft. Și mai fain este că dacă închideți fereastra de chat, ea va reveni la locul ei în Teams.

Și nu în ultimul rând, printre noutăți se mai numără și posibilitatea de a seta niște reguli implicite legate de cine are drepturi de prezentator în sesiunile Teams, altele decât cele standard în care oricine poate să aibă acest rol. Noul set de reguli poate fi setat din PowerShell și în curând va exista și o opțiune în secțiunea Admin.

Sunt chestii noi, binevenite în contextul în care foarte mulți dintre noi folosesc Teams pentru a putea lucra remote. Și de asta m-am gândit că merită să vă fac cunoscute noutățile.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep