HomeFeaturedFocusiOS 13.5 si macOS Catalina 10.15.5 au primit inca o actualizare ce...

iOS 13.5 si macOS Catalina 10.15.5 au primit inca o actualizare ce repara o problema grava de securitate. Faceti rapid update!

După ce mai mulți utilizatori au raportat probleme după instalarea update-ului de iOS 13.5, Apple vine cu un patch (iOS 13.5.1) care să repare problemele generate de update-ul precedent plus o vulnerabilitate critică. Din păcate e o situație mult prea familiară ...
După ce mai mulți utilizatori au raportat probleme după instalarea update-ului de iOS 13.5, Apple vine cu un patch (iOS 13.5.1) care să repare problemele generate de update-ul precedent plus o vulnerabilitate critică. Din păcate e o situație mult prea familiară …

Vă spunem că după lansarea iOS 13.5 mai mulți utilizatori s-au găsit în imposibilitatea de a mai putea folosi anumite aplicații instalate, motiv pentru care Apple a propus un workaround și aseară a lansat un patch care să rezolve această problemă și alte câteva chestii de securitate ce nu au prins patch-ul precedent. De asta o să vedeți că apare iOS 13.5.1 update, dacă verificați pe iPhone/iPad.

În esență noul patch repară o problemă gravă de securitate legată de kernel, care odată explotată poate permite controlul de la distanță a sistemului. Dacă vă gândiți că treaba asta are legătură cu recenta lansare a jailbreak-ului Unc0ver, nu greșiți de loc: fix pe asta o repară Apple acum și poate și altele câteva.

Tototdată, alături de iOS 13.5.1 Apple a lansat și un patch de macOS Catalina 10.15.5 (tocmai ce l-am instalat) care la rândul său repară niște probleme de securitate (prea multe detalii nu sunt oferite de Aple aici).

În condițiile astea recomandarea mea este să aplicați rapid patch-urile pentru că dacă Apple s-a grăbit să le ofere în afara programului clasic de update-uri și fără prea multe teste beta, înseamnă că sunt foarte importante.

Spor la download!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep