HomeMobileAndroidO veste buna: HTC U11 are Android 10, dar nu pe canal...

O veste buna: HTC U11 are Android 10, dar nu pe canal oficial

Posesorii de HTC U11 pot instala Android 10 via LineageOS.
Posesorii de HTC U11 pot instala Android 10 via LineageOS.

Era o vreme în care HTC era una dintre primele companii ce aduceau noile versiuni de Android, dar din păcate acum a ajuns să nici nu îi mai pese ce se întâmplă cu fărâma de fani. De asta mi se prea ireal să ajung să să spun că dacă vreți Android 10 (imediat se lansează Android 11, da?) puteți să îl instalați pe HTC U11 dacă vă încumetați să puneți LineageOS 17.1. Veste și mai bună este că HTC U11 a devenit compatibil și cu Project Treble , framework-ul de Android OS.

Cred că ați intuit deja că Android 10 pe HTC U11 se datorează entuziaștilor, în speță lui Golv, tomascus și Flinny, membrii pe forumul XDA, ce au grijă de build-ul oficial LineageOS 17.1 pentru HTC U11. ROM-ul în cauză (căci vorbim de un ROM personalizat, pe care va trebui să vă descurcați să îl instalați, pentru că nu vine pe over the air), vine cu SELinux, iar partea VOIP are ceva probleme, în rest merge chiar foarte bine.

Utilizatorii care au deja un ROM stock HTC vor trebui să renunțe la tot ce au acum pe telefon, pentru că operația de instalare presupune repartiționare și ștergerea datelor curente. De asta vă recomand să faceți un backup și abia apoi să porniți la instalarea Android 10 pe HTC U11. Detalii complete găsiți aici, inclusiv pașii de instalare.

De menționat că HTC U11 a venit cu Android 7.1 și inițial nu făcea parte din lista aparatelor compatibile cu Poject Treble. Dar pentru că scopul Project Treble este să ofere o soluție mai simplă de portare a versiunilor de Android pe aparatele din program, entuziaștii din Team Venom au lucrat intens și au reușit să creeze imagini prin care HTC U11 să poată fi folosit și cu versiuni mai noi de Android. Asta înseamnă că e posibil ca nu doar Android 10 să ajungă pe HTC U11 ci chiar și Android 11. Detalii despre Project Treble găsiți aici dacă vreți să citiți mai multe.

Acum că ați aflat că se poate, depinde de voi dacă vreți să studiați procesul de instalare LineageOS și să faceți o încercare de vă aduce HTC U11 pe Android 10. Știam că am prin birou un HTC U11 și mă pregătisem să fac un tutorial, din păcate nu îl mai găsesc ca să pot să vă spun mai multe despre subiect. Mă gândesc că dacă voi reușiți, ne spuneți și nouă câte ceva despre experiența de instalare.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep