HomeFeaturedFocusPiata globala de smartphone va scadea cu 12% anul acesta

Piata globala de smartphone va scadea cu 12% anul acesta

smartphone 2020

Cam aceasta este concluzia unui studiu realizat de catre IDC. Și aș îndrăzni să afirm că nu sună chiar atât de rău. Asta în contextul în care, pe primul trimestru al acestui an scăderea a fost de 20 de procente. Asta înseamnă că în perioada următoare se va recupera din această cădere destul de abruptă din primele trei luni ale anului.

Nu mai este un secret pentru nimeni, pandemia de coronavirus a lovit destul de puternic și industria de smartphone. Fabricile producătoare de componente au fost închise (majoritatea se află în China, zonă ce a fost puternic afectată). Cererea din partea consumatorilor a scăzut și ea, oamenilor le-a fost teamă să cheltuiască sume mari.

Activitatea comercială a operatorilor a avut și ea de suferit. Și în continuare vânzările de smartphone generate de operatori reprezintă un vector important în totalul vânzărilor.

Studiul celor de la IDC spune că numărul total de terminale smart livrate pe perioada acestui an va atinge 1,2 miliarde de unități. Cu 11,9% mai puțin ca anul trecut. Același studiu arată că, deși pe zona de producție lucrurile tind să revină la normal, în ceea ce privește cererea venită de la consumatori aceasta va rămâne scăzută și în perioada următoare.

Societatea este încă sceptică în ceea ce privește evoluția viitoare a contextului global. Oamenii evită investițiile mari și încearcă să fie cât mai temperați cu cheltuielile.

IDC afirmă că în 2021 lucrurile vor reveni la normal, împinse de la spate în primul rând de tehnologia 5G. Aceasta va reprezenta principalul motor al vânzărilor de smartphone. Așa să fie!

via IDC

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep