HomeMobileAndroidOppo Reno3: 9 setari ascunse pe care trebuie sa le activezi imediat

Oppo Reno3: 9 setari ascunse pe care trebuie sa le activezi imediat

20200605_163132

Zilele acestea mă joc cu un smartphone inedit – Oppo Reno3  Pro 5G, venit în teste prin programul Orange Smartphone Testerși vreau să vă spun că reîntâlnirea cu un smartphone Oppo după câțiva ani buni mi-a readus aminte de momentele în care mă uitam după un smartphone subțire, cu display deosebit și o performanță decentă. Mi-am făcut deja o părere preliminară și în zilele următoare o să vă spun mai multe despre acest smartphone.

Astăzi însă vreau să vă povestesc despre niște setări pe care ar trebui să le activați imediat ce porniți acest telefon pentru a vă maxima experiența de folosire. Altfel, nu vă veți putea bucura așa cum trebuie de acest smartphone, mai ales că anumite setări sunt ascunse și dezactivate, din dorința de a maxima autonomia.

Oppo Reno3 Pro 5G este un smartphone ce folosește o variantă modificată de Android (denumit ColorOS), cu o interfață personalizată care nu arată rău deloc. Poate că la început o să vă fie puțin mai dificil să navigați prin multitudinea de setări și să le alegeți pe cele mai potrivite, de aceea am realizat lista de mai jos.

1. Dezactivati modul Smart Power Saver

Primul lucru pe care vi-l recomand să îl faceți imediat ce porniți Oppo Reno3 Pro este să renunțați la setarea implicită Smart Power Saver. Scopul ei este acela de a vă maximiza autonomia, însă pentru asta veți plăti un preț mare: performanța și în foarte multe situații vă veți trezi că smartphone-ul se cam târâie și nu răspunde instant la comenzi.

Screenshot_2020-06-15-20-55-14-56Screenshot_2020-06-15-20-55-10-84

Așa că mergeți la Settings / Battery și debifați Smart Power Saver. De asemenea intrați în Power Saving Mode și dezactivați Power Saving Mode și Turn Off Automatically, dar lăsați activ Turn On at Specific Battery Level pentru că veți dori ca atunci când bateria ajunge la 15% să încercați să mai lungiți puțin perioada de folosire.

2. Activați afișarea nivelului bateriei

Dacă tot suntem la capitolul baterie, din meniul Settings / Battery activați Show Battery Percentage on Status Bar – așa vețo avea mereu imaginea exactă legată de nivelul bateriei.

3. Activați afișarea vitezei de transfer pentru WiFi/5G

speed

Cred că vă veți dori să știți exact cu ce viteză transferați date cu ajutorul lui Oppo Reno3 Pro 5G. Pentru asta mergeți în Settings / Notifications & Status Bar și apoi activați Real-Time Network Speed și Display Data Usage in Notification Drawer.

Screenshot_2020-06-15-21-02-25-09

4. Activați tema neagră

O setare care vă va ajuta să câștigați autonomie și care va pune în valoare ecranul AMOLED al lui Oppo Reno3 Pro 5G este folosirea temei negre. În felul acesta, Android 10 va spune și aplicațiilor Google să folosească fundalul negru.

Screenshot_2020-06-15-21-08-11-31

Mergeți în Settings, apoi Display & Brightness și de acolo activați Dark Mode. Vă mai recomand să activați și setarea legată de strălucirea automată: Settings, Display & Brightness și apoi Auto Brightness.

5. Folosirea ratei de refresh de 90 Hz

Oppo Reno3 Pro 5G beneficiază de un display AMOLED de 6.55 inci, cu suport HDR10+ ce poate funcționa la o frecvență de 90 Hz. Cu toate astea, setarea nu este activă implicit din același motiv legat de autonomie. Este însă păcat să aveți un smartphone cu un așa display și să nu îl puneți în valoare.

Screenshot_2020-06-15-21-08-16-13

Mergeți în Settings / Display & Brightness și apoi Screen Refesh Rate. Treceți din modul Auto Select în cel 90 Hz și în felul acesta forțați sistemul de operare să folosească rata de refresh la 90 Hz. Veți observa că filmele și jocurile arată mai bine.

6. Creșteți viteza de pornire/închidere a aplicațiilor

În cazul majorității interfețelor grafice, senzația de viteză și fluiditate este dată de modul în care aplicațiile se deschid și se închid. Implementarea ColorOS 7 a Android 10 făcută de Oppo are în setări niște opțiuni care ajută la inducerea unei senzații de viteză. Mergeți în Settings / Home Screen & Wallpaper și apoi apăsați pe App Startup and Closing Animation Speed, alegând opțiunea Fast.

Screenshot_2020-06-15-21-18-21-24

Tot de aici vă recomand să activați o densitate mai mare de icon-uri pe ecranul principal – Settings / Home Screen & Wallpaper / Home Screen Layout și alegeți valoarea 5×6.

7. Activați navigarea prin gesturi în stilul iOS

M-am bucurat foarte tare să văd că Oppo Reno3 Pro 5G beneficiază de opțiunile Android 10 de navigare prin gesturi, doar că ele nu sunt active de la început (sau cel puțin nu erau pe modelul pe care îl testez acum). Se pot activa extrem de ușor: mergeți în Settings / Convenience Tools / Navigation Buttons.

Screenshot_2020-06-15-21-28-30-30

Aici activați după cum urmează: Swipe Gestures from Both Sides (pentru a putea folosi gesturile atât din stânga cât și din dreapta ecranului), Hide Gesture Guide Bar (ca să scăpați de informații suplimentare pe ecran), Vibrate On Back Navigation (aparatul va vibra când este interpretată o comandă Back), Switch to Pevious App prin simplul gest de swipe în interior și menținerea apăsării și protecția la interpretarea greșită a gesturilor – Mistouch Prevention for Swipe Gestures from Both Sides.

Odată ce ați activat setările astea, puteți naviga prin interfața Android folosind gesturile: de la stânga la dreapta (sau invers) pentry back, swipe de jos în sus pentru Home și swipe de jos în sus cu menținerea apăsării pentru a ajunge în lista aplicațiilor folosite recent.

8. Efecte pe ecran pentru semnalizarea notificărilor

Puteți să activați în ColorOS efecte grafice pe ecran care să semnalizeze prezența notificărilor. Mergeți în Settings / Display & Brightness șiapoi Screen Light Effects.

Screenshot_2020-06-15-21-35-04-35

Activați aici Light Effects for Lock Screen Notificationts și alegeți-vă ce combinații de culori să fie folosite dinLight Color for Incoming Calls și Light Color for Lock Screen Notifications.

9. Configurarea și activarea apelurilor de ajutor

ColorOS permite setarea unor numere de salvare (pe lângă 112) care să fie apelate automat, eventual și cu trimiterea de detalii legate de locație, atunci când este apăsat de 5 ori consecutiv butonul Power.

Screenshot_2020-06-15-21-42-15-27

Mergeți în Settings / Privacy și apoi Emergency SOS. Din acest meniu activați Press the Power Button Repeatedly for Emergency Call, setați numerele către care va fi activat apelul în Emergency Numbers, bifați Auto Dial Default Number și nu uitați să activați și Send SOS Message, Send Pictures of Surroundings și Send a 5s Audio Recording of Surroundings.

Sper să nu fie nevoie vreodată să folosiți opțiunea SOS, dar vă recomand să o setați imediat ce v-ați configurat telefonul.

Acestea sunt câteva dintre setările inițiale ce odată făcute vă vor ajuta să folosiți la maxim Oppo Reno3 Pro 5G. Nu uitați să le activați imediat ce v-ați deschis și configurat noul telefon.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep