HomeFeaturedFocusPiata globala de smartphone a scazut cu 20%

Piata globala de smartphone a scazut cu 20%

smartphone

O spune un studiu Gartner care a analizat evoluția cifrelor de pe piața globală de smartphone pentru primul trimestru al anului acesta. Evident, o perioadă trasă puternic în jos de contextul economic global generat de pandemia de COVID-19. Așa că nu ar trebui să surprindă scăderea dramatică a acestei piețe. Cu 20%, față de perioada similară a anului trecut. Studiul celor de la Gartner a ținut cont de numărul de unități livrate de către fiecare producător.

Experții economici par a fi tentați să afirme că fundul prăpastiei va fi atins de-abia în al doilea trimestru al anului. Cel puțin pentru piața de telefoane smart. Eu sper să nu fie așa, pentru că deja lucrurile mi se pare că au mers prea jos.

Revenind la număru de unități livrate de marii producători de smartphone, în top 5 doar Xiaomi pare să fi reușit o creștere. Asta dacă 1,4% față de primul trimestru al anului trecut poate fi numit creștere. Oricum, este meritul lor, pentru că Samsung, Huawei, Apple și Oppo, ceilalți producători din top 5-ul global au înregistrat scăderi ale numărului de unități livrate.

De remarcat că cei cinci au întregistrat împreună o scădere mai mică decât media pieței. Ceea ce arată că pierderile jucătorilor mici pot fi și mai însemnate.

Fotografia de mai jos vine cu cifrele complete. Iar în link-ul sursă aveți mai multe detalii de la Gartner.

De reținut că Huawei, care pare cea mai lovită companie din top 5 s-a confruntat, pe lângă contextul generat de COVID-19 și cu restricțiile impuse de Statele Unite. Sunt convins că și acestea au lăsat urme adânci. Sper totuși într-o revenire a companiei, care chiar și în acest context vitreg și-a păstrat locul al doilea în clasamentul global.

via Gartner

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep