Alpha PhonePOS, aplicatia care transforma telefonul mobil in POS

0
Alpha PhonePOS oferă antreprenorilor şi liber profesioniştilor servicii rapide şi sigure de acceptare a plăţilor contactless.
Alpha PhonePOS oferă antreprenorilor şi liber profesioniştilor servicii rapide şi sigure de acceptare a plăţilor contactless.

Am citit că în curând o să avem în România o soluție de tip POS, direct de pe smartphone: Alpha PhonePOS. Este o soluție ce va fi lansată de către Alpha Bank și care se adresează antreprenorilor şi liber profesioniştilor, oferindu-le servicii rapide de plăți contactless. Aplicația va funcționa doar pe Android (?!?) și va porni într-un program pilot în perioada următoare – poate să fie mâine, poate să fie la toamnă. Că tot perioada următoare este.

Alpha PhonePOS va putea fi utilizată fără o investiție suplimentară în echipamente și consumabile. Cu ajutorul acestei aplicații inovatoare dezvoltate în parteneriat cu Provision și susținută de VISA, antreprenorii şi liber profesioniştii vor avea posibilitatea de a accepta plăți cu cardurile de debit sau de credit contactless sau prin intermediul dispozitivelor dotate cu tehnologia NFC, precum telefoanele, ceasurile și brățările inteligente. Tranzacțiile prin intermediul aplicației se vor face în deplină siguranță, în linie cu standardele din industrie pentru tranzacțiile contactless, similare unui terminal POS clasic și asigurând procesare rapidă și acces la istoricul plăților. Aceste funcționalități fac din aplicație un instrument de lucru eficient din punct de vedere costuri și permit utilizatorilor să economisească timp.

“Suntem încântați că, împreună cu Alpha Bank, pregătim lansarea unei soluții foarte simple, inovatoare și sigure de acceptare a plăților contactless de către orice comerciant din România care deține un telefon Android. Este un serviciu avantajos din punctul de vedere al costurilor și al flexibilității, care creează noi oportunități pentru o categorie largă de profesii liberale și în multe domenii, cum ar fi taximetrie, curierat sau comerțul cu amănuntul. Având în vedere dinamica pieței locale, apetitul crescut al românilor pentru tehnologie, în condițiile în care 9 din 10 plăți cu cardurile Visa în România sunt contactless și plățile mobile iau un avânt tot mai mare, suntem foarte încrezători că această soluție va fi de succes și va contribui la creșterea gradului de acceptare a plăților electronice în țara noastră”, a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

Cum detaliile suplimentare sunt aproape inexistente, vă recomand să luați legătura cu Alpha Bank dacă vă interesează subiectul (www.alphabank.ro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here