LoRaWAN® este lansat de Orange Business Services in București si Iasi

0
Pentru a susține proiectele Smart City, Orange Business Services acoperă cu LoRaWAN® (Long Range Wide Area Network) orașele Iași și București.
Pentru a susține proiectele Smart City, Orange Business Services acoperă cu LoRaWAN® (Long Range Wide Area Network) orașele Iași și București.

Orange anunță că divizia Business Services vine în sprijinul autorităților și companiilor care activează în sectorul public extinzând rețeaua LoRaWAN® (Long Range Wide Area Network), pentru a susține dezvoltarea proiectelor de tip Smart City (oraș inteligent). Comunicațiile de tip LoRaWAN® sunt destinate proiectelor IoT (Internet of Things), unde este necesară conectarea unor senzori sau dispozitive cu un consum redus de energie, al căror scop este să livreze continuu cantități mici de date. De astăzi, LoRaWAN® are acoperire completă în București și Iași, iar rețeaua este prezentă în alte 6 localități din țară.

LoRaWAN® vine în completarea portofoliului Orange Business Services ce cuprinde deja platforma Live Objects, dedicată obiectelor conectate și proiectelor IoT, cât și tehnologia LTE-M.

“Tehnologia este, înainte de toate, un instrument prin care ne îmbunătățim calitatea vieții, devenim mai eficienți energetic și, pe termen lung, reducem pierderile și costurile. De exemplu, datele pe care le obținem prin proiectele de măsurare a calității aerului, implementate cu infrastructura de comunicații LoRaWAN®, ne ajută să conștientizăm problema poluării în marile orașe și chiar să identificăm sursele acesteia. În același timp, monitorizarea și controlul inteligente ale consumului de apă ori ale rețelei de iluminat public, prin senzori conectați la LoRaWAN®, dau posibilitatea companiilor de utilități să gestioneze mai bine fluxurile de consum, necesarul de echipamente ori resurse umane aducând, prin scăderea pierderilor, economii în buget.” spune Florin Popa, Director Business to Business Orange România.

Rețelele LoRaWAN® funcționează pe o bandă liberă de 868 MHz având avantajul că o singură stație poate acoperi suprafețe de 15 – 20 km. Astfel, sunt necesare mai puține stații de tip LoRa Gateway pentru a construi infrastructura IoT a unui întreg oraș.

LoRaWAN® are o arhitectura asemănătoare cu cea a rețelelor celulare, însă este o alternativă la conectivitatea celulară de tipul 2G sau 3G în proiectele în care este necesară o acoperire mai mare și transferul unui volum mic de date către dispozitive cu o autonomie energetică crescută. Acest tip de rețea răspunde unor cerințe esențiale în proiectele IoT: comunicare bidirecțională, securitate completă, mobilitate și servicii de localizare.

Celelalte orașe în care este instalată LoRaWAN® de la Orange sunt Popești-Leordeni, Brăila, Cluj-Napoca, Timișoara, Baia Mare și Buzău.

Dacă vă aduceți aminte, în 2018, la Alba Iulia, Orange România a implementat prima rețea de tip LoRaWAN® într-un proiect de iluminat public, ajutând la dezvoltarea orașului inteligent de astăzi.

Detalii mai multe găsiți aici: https://www.orange.ro/business/industrii/smart-city/retele-iot-si-conectarea-senzorilor/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here