HomeFeaturedFocusCum fotografiaza Allview Soul X7 Pro

Cum fotografiaza Allview Soul X7 Pro

Allview Soul X7 Pro

În primul material despre Allview Soul X7 Pro, cel în care analizam performanțele și construcția dispozitivului, am rămas cu o datorie față de cititori. De fapt, chiar două. Prima era legată de performanțele camerei foto, cea de-a doua de autonomia acestui dispozitiv. Aspecte pe care nu reușisem să le testez suficient.

Camera foto

În ceea ce privește performanțele sistemului de camere foto, telefonul celor de la Allview este o dovadă vie că numărul de camere foto nu se reflectă obligatoriu în calitatea rezultatelor. La Soul X7 Pro compania s-a străduit să ofere un sistem de patru camere foto, mergând probabil pe ideea că această caracteristică va suna foarte bine în ochii celor care se află în căutarea unui smartphone.

Avem un senzor principal de 13 megapixeli, ajutat de un ultra-wide de 8 megapixeli și de două camere de 2 megapixeli. Una dedicată macro și una de adâncime. Un sistem, trebuie să recunoaștem, destul de modest. Dar care trebuie privit prin prisma prețului mic de achiziție pe care îl are acest smartphone.

Rezultatele nu sunt spectaculoase, chiar dacă m-am bucurat de o zi însorită. Am scos telefonul la o plimbare în jurul lacului Sfânta Ana, din județul Harghita. O zonă pe care, ca o scurtă paranteză, chiar o recomand. Ce a ieșit, vedeți mai jos.

Se observă că atunci când focalizăm pe orice altceva în afară de cer, fotografiile sunt luminate excesiv, par ușor “arse”. Aveți mai jos două exemple în acest sens, cu focalizarea pe puncte diferite.

Câteodată și senzorul de adâncime pare să dea anumite rateuri.

Însă, cu puțin simț fotografic, obținem rezultate destul de reușite.

Nici camera macro nu excelează. Vedeți o fotografie în mod macro, cu un fruct de mură, pe care softul îmi recomanda să îl fotografiez de la o distanță de cel puțin patru centimetri. Mai mult nu prea te lasă să scazi distanța față de subiect.

Menționez că mai multe fotografii, la o rezoluție mult mai mare, pot fi găsite pe pagina de Facebook MOBzine Romania, într-un album dedicat în secțiunea de fotografii.

Autonomie

În ceea ce privește autonomia dispozitivului, nu am reușit să duc până la capăt testul de baterie din PCMark. Probabil că o protecție, o setare pe care nu am identificat-o, simțea că aplicația consumă prea multe resurse și o oprea după un timp.

Așa că aici vă spun doar rezultatele obținute în timpul utilizării cotidiene a dispozitivului. Chiar și în ziua în care am fost la fotografiat cu el, în condițiile în care am utilizat intens camera foto și am fost într-o zonă cu semnal foarte slab, la finalul zilei mai aveam 35% din baterie. Ceea ce, cred eu, este un rezultat bun, peste așteptări.

La final o să vă rog să analizați aceste rezultate prin prisma prețului atractiv de achiziție pe care îl are acest terminal. Allview Soul X7 Pro costă 899 lei pe site-ul companiei. Un preț la care un utilizator primește suficient de multe de la acest dispozitiv. Un buget la care acest smartphone este cu siguranță un candidat care trebuie luat în considerare. Mai multe detalii despre performanțele telefonului găsiți în materialul anterior (link în primul paragraf).

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep