HomeMobileAndroidPrimele impresii despre Allview Soul X7 Pro

Primele impresii despre Allview Soul X7 Pro

Unul dintre cele mai proaspete terminale ale companiei brașovene a ajuns și la noi. Allview Soul X7 Pro este genul de dispozitiv care încearcă să maximizeze ceea ce oferă utilizatorului, la un preț suficient de accesibil.  Aici este clar argumentul lui forte, în raportul preț/specificații. Dincolo de asta, surprinde la prima vedere printr-o construcție solidă, bine închegată, care pare lucrată cu suficient de multă atenție la detalii. O surpriză plăcută din acest punct de vedere.

L-am întors pe toate părțile și l-am folosit câteva zile. Vin cu primele impresii despre Allview Soul X7 Pro, cu mențiunea că încă nu am pus la lucru sistemul de patru camere foto de pe spatele dispozitivului. Performanțele foto vor face subiectul unui material următor.

Până atunci însă, vom vorbi despre specificații, pret, ceva performanțe și impresii legate de construcție și finisaje.

Și, pentru a nu mai pierde vremea, haideți să vedem lista cu specificații tehnice complete pentru Allview Soul X7 Pro.

  • Ecran: LTPS
  • Diagonală: 6,53 inchi
  • Rezoluție: 2340 x 1080 pixeli
  • Aspect: 19:9
  • Protecție: Gorilla Glass 3
  • Chipset: Qualcomm Snapdrago 630
  • Procesor: octa core (4 x Cortex-A53 2,2 GHz + 4 x Cortex-A53 1,8 GHz)
  • GPU: Adreno508
  • Memorie RAM: 4 GB
  • Memorie internă: 64 GB
  • Card microSD: da, până la 256 GB în mod hibrid
  • Camera foto principala: Sistem AI Quad Camera (13 MP main + 8MP ultra-wide + 2 MP depth + 2 MP macro).
  • Camera foto frontală: 16 MP, Bokeh
  • Conectivitate: 4G+ simultan SIM1 si SIM 2
  • Altele: GPS, USB tip C, radio FM, AVI (asistent virtual limba română), dual-SIM (hibrid)
  • Cititor de amprentă: da, pe spate
  • Acumulator: Li-Pol
  • Capacitate: 4000 mAh
  • Încărcare rapidă: da
  • Baterie: 4000 mAh
  • Sistem de operare: Android 9 Pie
  • Interfață: Visual UI 3.0 Swipe
  • Culoare: Black Desire
  • Dimensiuni: 161,9 x 76,8 x 8,3 mm
  • Greutate: 193g

La prima vedere, se distinge un mare plus (poate fi o părere personală), dar și un minus. Plusul, cel puțin din punctul meu de vedere, este chipset-ul Qualcomm. Chiar dacă este o generație cam veche, mă bucură că Allview a lăsat puțin în spate MediaTek, alegerea mai ieftină.

În talerul opus al balanței, aș pune sistemul de operare. Android Pie nu mai prea utilează telefoanele noi de mai bine de jumătate de an. Așa că s-ar fi putut face un efort. Mă gândesc că adaptarea interfeței și a asistentului virtual proprietar face destul de dificilă trecerea la Android 10.

Lista de specificații nu este clar destinată utilizatorilor de Android pretențioși. Însă privită prin prisma prețului, pare destul de atractivă. Și aici ajungem la, cred eu, principalul argument al acestui smartphone. Allview Soul X7 Pro are un preț de vânzare de 899 lei pe site-ul oficial al companiei. Mai mult, pe lângă acest preț special, cu 100 de lei mai mic decât cel standard, cumpărătorii au putut fi surprinși și cu un ceas cadou. Momentan promoția nu mai este activă, dar chiar și așa, 899 lei pare să fie un preț competitiv.

Însă nu foarte competitiv. La același preț, pe eMAG.ro poate fi găsit Samsung Galaxy A21s. Un telefon cu acumulator mai mare, senzor principal de 48 megapixeli și Android 10.

Sau Xiaomi Redmi Note 8T, pe care l-am testat și noi. Care propune și el un sistem de patru camere cu senzor principal de 48 megapixeli. Plus un chipset ceva mai proaspăt, Snapdragon 665.

Așa că alegerea nu pare să fie tocmai ușoară. Ai de ales între Samsung, puternic prezent pe piața locală, Xiaomi, care este destul de timid în prezență și ar aduce complicații în eventualitatea nevoii de service. Sau o companie locală, Allview, care ar trebui să fie rapidă în soluționarea problemelor. Dar care primește reproșuri de la utilizatori tocmai din acest motiv.

Nu o să mă pronunț încă, cel puțin nu până când o să am și partea de fotografie la îndemână. Însă am avut ambele telefoane în mână și îmi pare rău că nu le-am avut în același timp, pentru o comparație foto.

Însă pot face o comparație de la distanță, cu rezultatele din AnTuTu Benchmark și 3D Mark. Prima poză ne arată rezultatele obținute de Allview Soul X7 Pro, cea de-a doua rezultatele lui Xiaomi Redmi Note 8T. Cu mențiunea că versiunea de AnTuTu a fost îmbunătățită între timp.

Iată un prim diferențiator care poate ușura alegerea celor nehotărâți.

Și așa facem trecerea către zona de performanțe. Aveți mai jos capturi de ecran din cele mai populare aplicații de benchmark pentru Soul X7 Pro.

Cred că sunt suficient de grăitoare.

Am încercat să îi ofer un altfel de șansă. L-am pus umăr la umăr cu un telefon cu chipset asemănător. Singurul pe care l-am avut la dispoziție a fost Moto G7 Plus. Un telefon mai vechi cu un an și trei luni. Vă las cu clipul video care le arată în AnTuTu Benchmark. Ceva îl trage în jos pe Soul X7 Pro, destul de tare. S-a împotmolit destul de tare, mai ales la testele grafice.

O să atacăm puțin, în cele ce urmează construcția acestui smartphone. O surpriză plăcută, cel puțin pentru mine. Allview Soul X7 Pro este bine închegat și dă senzația de dispozitiv solid. Și pe partea din spate are tot sticlă. Tot Gorilla Glass 3. Cele două suprafețe sunt unite printr-o ramă metalică. Trecerea este cursivă și nu se simte la mână.

Ca o scurtă paranteză, că tot am vorbit de senzația de terminal solid, trebuie spus că în pachetul standard există și o folie de protecție pentru ecran.

Îmi place și modulul foto, care intrgrează trei dintre cele patru camere foto. Cea dedicată macro este lăsată în afara acestuia. Nu iese în evidență, este integrată sub sticla din spate. La fel ca LED flash-ul.

Tot pe spate este și cititorul de amprentă digitală. Este plasat central și are o formă pătrată cu marginile ușor rotunjite.

Pe partea din față aș avea de reproșat marginile ușor grosuțe ale ecranului. Mai ales în partea inferioare. Camera foto frontală este inserată într-un orificiu decupat în ecran, plasat în partea stângă.

Una peste alta, partea de construcție reprezintă, așa cum spuneam, o surpriză plăcută.

Aș putea să îi reproșez forma poate prea convențională. Dar asta nu este obligatoriu un lucru rău. La nivel de părere personală, nu îmi place deloc că este disponibilă doar o versiune neagră. Într-o perioadă în care toți producătorii vin cu o gamă tot mai largă și mai vioaie de culori și texturi, cred că se putea mai mult din acest punct de vedere.

Așa cum spuneam la început, o să vin cu un nou material pe partea de abilități foto și de autonomie pentru Allview Soul X7 Pro.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep