HomeMobileAndroidGoogle Photos vine cu o noua interfata, cu localizarea pe harta a...

Google Photos vine cu o noua interfata, cu localizarea pe harta a pozelor

Google Photos de Android și iOS are o nouă interfață, în care e foarte ușor să explorăm pozele prin Google Maps.
Google Photos de Android și iOS are o nouă interfață, în care e foarte ușor să explorăm pozele prin Google Maps.

Ați văzut noua interfața a Google Photos pentru Android și iOS, cu opțiunile de poziționare pe hartă a pozelor? Ce părere aveți de ea?

Ieri am văzut că după actualizare, Google Photos de Android are on nou icon și vine cu o interfață schimbată. Încă nu îmi dau seama dacă e mai faină, dar în mod cert e mai simplu de folosit. În loc sa păstreze organizarea cu patru tab-uri, acum avem doar trei: Photos, Search și Library.

Google Photos vine cu o interfață simpliicată.

Implicit aplicația se dechide pe tab-ul Photos, afișând lista de thumbnail-uri și o grupare a celor mai interesante poze pe care le aveți în colecție. Google a actualizat ideea Memories, ca să poată să afișeze imagini puțin mai mari, mai ușor de identificat. Cred că știți că în Memories nu veți regăsi doar pozele și filmele salvate în Google Photos ci și animațiile și colajele realizate automat de Google cu ele.

Tab-ul Search a devenit și el important, odată cu creșterea dimensiunii pozelor.

Dar cea mai importantă modificare este legată de faptul că în zona superioară apare opțiunea de a identifica pe harta Google Maps locațiile unde au fost făcute pozele (pe baza informațiilor meta cu coordonatele GPS din telefon). Îmi place cum sunt redate zonele importante cu un efect de tip ”heat map”. Pentru unii o să fie o modalitate faină să se laude cu locurile pe unde au călătorit. Cu pinch to zoom puteți să navigați unde doriți pe hartă.

Și nu în ultimul rând, avem zona Library, de unde avem acces la albume, favorite, coșul de gunoi și o selecție a pozeloe de pe dispozitiv și/sau cloud.

Am văzut că se mișcă la fel de bine ca și până acum, doar că e mai ușor să descoperi și să interacționezi cu pozele. Până acum îmi place cum arată.

Dacă încă nu aveți noua interfață, încercați să închideți Photos (eventual încercați și un reset de smartphone), apoi verificați dacă nu aveți vreo actualizare în Google Play – la mine a venit pe Huawei P30 Pro, am putut instala și pe P40 Pro via APK Pure și s-a actualizat pe iPhone Xs.

Voi v-ați jucat cu noul Photos? Cum vi se pare?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep