HomeFeaturedFocusMicrosoft aduce un nou meniu Start in Windows 10 Preview 20161

Microsoft aduce un nou meniu Start in Windows 10 Preview 20161

Microsoft a adus un nou meniu Start în Windows 10 Insider Preview build 20161, funcționalitate schimbată pentru ALT+TAB și Calculator cu opțiuni de desenare a graficelor.
Microsoft a adus un nou meniu Start în Windows 10 Insider Preview build 20161, funcționalitate schimbată pentru ALT+TAB și Calculator cu opțiuni de desenare a graficelor.

Microsoft a lansat ieri un nou build din Insider Preview în care putem admira noul meniu de start, care în ciuda zvonurilor de până acum nu este foarte schimbat. Putem regăsi un set nou de culori, în care Tile-urile beneficiază de culoarea de fundal a temei selectate (dark sau light).

În schimb avem un lucru nou care are un impact mult mai mare: combinația ALT+TAB are acum o nouă funcționalitate, în care tab-urile deschise în Microsoft Edge apar ca ferestre separate, permițând utilizatorilor să treacă mai rapid (și mai intuitiv) de la un tab la altul (mai ales aceia care obișnuiască să țină deschise zeci de tab-uri).

Dacă nu vă place noua funcționalitate, o puteți schimba oricând din Settings > System > Multitasking. Însă trebuie să știți că doar un număr limitat de utilizatori din Insider Preview vor avea acces la această funcționalitate, aceia care sunt pe Dev Channel și care au Microsoft Edge de pe Canary sau Dev, minim versiunea 83.0.475.0).

Build-ul 20161 mai aduce și schimbări la nivelul Taskbar, care ar trebui să fie mai curat și să reflecte modul de folosire a PC-ului. Așa se face că cei ce au legate aparatele Android de Windows vor pimi Phone direct în taskbar, iar cei ce folosesc Xbox vor avea icon-ul prezent în Taskbar.

Microsoft a mai făcut mici schimbări la zona de notificări și sunt migrate și alte elemente din Control Panel în Settings.

Iar pentru elevi și cei ce folosesc funcțiile avansate din Calculator, acesta oferă acum opțiunile de generare a graficelor pentru toți utilizatorii.

Dincolo de acestea vine un set măricel de bug fix-uri (le puteți citi aici).

Una peste alta noul build pare interesant și cred că poate fi instalat fără probleme în ciuda celor câteva probleme ce sunt încă prezente – nu uitați, vorbim de un build de test, așa că eventualele bug-uri sunt inerente.

Eu i-am dat drumul să se instaleze pe unul dintre laptop-uri, ar trebui să vină fără probleme.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep