HomeFeaturedFocusSony investeste in Epic Games

Sony investeste in Epic Games

Sony

Este o mișcare strategică destul de importantă din partea Sony. Compania japoneză a investit nu mai puțin de 250 milioane de dolari în Epic Games, dezvoltatorul Unreal Engine. Însă succesul cel mai de răsunet al Epic Games din prezent este reprezentat de Fortnite. Unul dintre cele mai populare shooter-e online de la momentul actual.

În schimbul celor 250 de milioane de dolari, Sony deține acum un procent de 1,4% din Epic Games. Asta ca să vă faceți o idee despre valoarea de piață a companiei producătoare de jocuri. Și în general a industriei de gaming. Un simplu calcul matematic ne arată că Epic Games este evaluată în prezent la aproximativ 17,8 miliarde de dolari.

Nici Unreal Engine nu este de ignorat în această ecuație. Este folosit de multe jocuri și cred că generează venituri considerabile.

Dincolo de calculele matematice, investiția încearcă să aducă și un avantaj al Sony Playstation 5 în fața Xbox Series X. Asta deși până acum Fortnite a rămas destul de imparțial în lupta dintre platforme și a încercat să își trateze în mod egal toți utilizatorii.

Inclusiv evenimentele de entertainment din Fortnite (au fost chiar și concerte in game) pot reprezenta un punct de intersecție între Epic Games și divizia Sony Entertainment. Așa că, o dată în plus, cred că japonezii au făcut o mișcare inteligentă.

via BusinessWire

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep