HomeFeaturedFocusAmazon lanseaza bratara wearable Halo si serviciul healthcare asociat

Amazon lanseaza bratara wearable Halo si serviciul healthcare asociat

Amazon Halo este o brățară de fitness fără display, care monitorizează activitatea fizică iar serviciul asociat poate interpreta o imagine 3D a corpului (făcută cu telefonul) pentru a detecta nivelul de grăsime.
Amazon Halo este o brățară de fitness fără display, care monitorizează activitatea fizică iar serviciul asociat poate interpreta o imagine 3D a corpului (făcută cu telefonul) pentru a detecta nivelul de grăsime.

Amazon a făcut în sfârșit mișcarea pe care o așteptam de mai bine de 5 ani: a intrat oficial pe piața healthcare și nu oricum, ci în parteneriat cu Cerner (compania la care lucrez) și a realizat o brățară de fitness numită Halo, fără display, care funcționează cu un serviciu de cloud care interpretează constant datele furnizate de gadget. Elementele speciale ale brățării Halo sunt că spre deosebire de alte produse similare nu are display, dar ascultă emoția din voce și dacă utilizatorul își face o imagine 3D a corpului (folosind un smartphone), serviciul asociat poate să detecteze procentul de grăsime.

Pentru moment combinația brățară de fitness Halo și serviciul de cloud este în stadiul incipient, cei ce vor să cumpere una au nevoie să obțină o invitație. Iar prețul promoțional tete de 64.99 USD cu abonament pe 6 luni. Altfel, brățara va costa 99.99 USD iar abonamentul Halo va fi de 3.99 USD lunar, ca și add-on la celelalte servicii Amazon, incluzând aici și Prime.

Halo Band este un produs realizat în cooperare cu Cerner, una dintre companiile de renume din health care, și iese în evidență prin lipsa ecranului – datele se pot citi prin intermediul aplicației de pe smartphone. Halo Band nu este centrată ca o soluție pentru amatorii de fitness, ci ca un instrument de monitorizare și îmbunătățire a stării de sănătate. Pe lângă opțiunile clasice de monitorizare a activității fizice, a ritmului cardiac, procentul de grăsime, calitatea somnului și schmbările din tonul vocii, în urma abonamentului Halo utilizatorii vor primi sfaturi legate de cum pot să își îmbunătățească sănătatea.

Evident, Amazon Halo Band nu este un dispozitiv medical și nici nu va fi vreodată pentru că actuala legislație nu permite așa ceva. Informațiile și sfaturile vor fi opționale, tocmai pentru ca nu cumva să se trezească careva să spună ca le-a urmat și nu s-a schimbat nimic.

Din punct de vedere hardware, Amazon Halo Band este construit dintr-o brățară și senzorii asociați: accelerometru, senzor de temperatură, două microfoane și senzori pentru detectarea ritmului cardiac, un buton care permite oprirea microfoanelor și un LED care semnalizează starea lor. Nu are display, nici GPS și nici WiFi sau conectivitate GSM.

Microfoanele nu sunt pentru interacțiunea cu Alexa, deși asta ar fi fost utilitatea evidentă, ci pentru a detecta tonul din voce și a putea vedea dacă exită schimbări – asociate cu boli, stres etc.

Brățara va comunica prin Bluetooth cu smartphone-ul (Android sau iOS) și datorită lipsei unui display și elementelor de conectivitate consumatoare de energie, ar trebui să poată funcționa o săptămână cu o singură încărcare. Totodată brățara poate fi folosită pentru monitorizarea înotului, fiind rezistentă la 5ATM.

Produsul este clar unul inedit în această piața wearable unde mai toată lumea produce un ceas sau o brățară, cu avantaje evidente și cu multe semne de întrebare legate de protecția datelor și calitatea informațiilor oferite.

Sunt foarte curios dacă va prinde.

Voi ce credeți?

via Amazon

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep