HomeFeaturedFocusBratarile de fitness pot detecta simptomele COVID-19

Bratarile de fitness pot detecta simptomele COVID-19

Un studiu Fitbit arată că brățările de fitness și ceasurile smart pot detecta mai repede simptomele ascoiate COVID-19.
Un studiu Fitbit arată că brățările de fitness și ceasurile smart pot detecta mai repede simptomele ascoiate COVID-19.

Asta e o știre pe care mă așteptam să o văd de mai multă vreme și nu legată de Fitbit, ci să vină din curtea Apple. Uite că Fitbit (sau să zic Google?) le-a luat fața și au publicat un studiu în care arată că e posibil ca simptomele COVID-19 să poată fi detectate mai repede (e drept, doar cu o zi!) ca ele să apară.

Detaliile studiului se pot regăsi pe blog-ul Fitbit unde Conor Heneghan, Director of Research, Algorithms la Fitbit spune că:

În urma analizei datelor de la mai mulți participanți la studiu, am putut detecta simptomele specifice COVID-19 în 50% din cazuri

Tot din datele extrase în urma monitorizării a fost posibil să se identifice acele simptome care au avut mari șanse să ducă la spitalizarea pacientului (probleme respiratorii și vomitat), în timp ce pacienții COVID-19 careau avut doar probleme la nivelul gâtului și dureri de stomac nu au ajuns să fie internați. Tot din studiu s-a observat că oboseala și durerile musculare sunt cele mai întâlnite simptome COVID-19, în timp ce un nivel ridicat al temperaturii a fost întâlnit doar la 50% dintre cei infectați.

În condițiile date, când e clar că orice ceas smart sau brățară de fitness are senzorii necesari detectării (mai mult sau mai puțin exact) bătăilor inimii, a mișcării, a saturației de oxigen din sânge (SPO2) și chiar a EKG-ului, producătorii nu au venit cu soluții clare. Explicația e relativ simplă: încă nu sunt date cu nivel mare de acuratețe și decât să sperie lumea degeaba, mai bine nu spun nimic.

Cred că măcar un avertisment ar fi util: ”vezi că e posibil să te fi infectat cu COVID-19, stai în casă, ai puțin grijă de tine și de cei din jur”.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep