HomeFeaturedFocusiQOO 5 si iQOO 5 Pro lansate oficial de Vivo

iQOO 5 si iQOO 5 Pro lansate oficial de Vivo

iQOO 5 Pro

Producătorul chinez de smartphone își etalează cele mai noi flagship-uri. iQOO 5 si iQOO 5 Pro vin cu prețuri care pornesc de la aproximativ 570 dolari și ajung până la aproape 800 de dolari. Nu sunt deloc ieftine, mai ales că vorbim despre prețuri valabile pentru piața Chineză. Însă avem de-a face cu vârfuri de gamă veritabile, capabile (spun producătorii) să se bată cu competitorii de la numele mult mai mari. Și s-ar putea să fie așa, pentru că pe hârtie lucrurile arată foarte bine.

De menționat (dacă tot am vorbit de prețuri) că dispozitivele vor putea fi achiziționate în China de pe 24 august. Și, mai important, că Vivo a promis și o disponibilitate globală, pe care o va detalia ulterior.

Din punct de vedere fizic, iQOO 5 si iQOO 5 Pro sunt identice. Diferențele sunt minore și țin în principal de sistemul de camere de pe spate și de acumulator.

Ecranul este un AMOLED de 6,56 inchi și rezoluție (2376 x 1080 pixeli), care oferă suport pentru HDR10+. Rata de refresh este de 120 Hz. Cititorul de amprentă digitală este plasat sub ecran, iar camera foto frontală (de 16 megapixeli) este integrată într-un orificiu discret, din partea dreaptă.

Pe spate găsim un sistem de trei camere foto, cu un senzor principal de 50 de megapixeli (Dual Pixel). Acesta este ajutat de un ultra-wide de 13 megapixeli. Cel de-al treilea senzor diferă. Versiunea Pro are un telephoto de 8 megapixeli, de tip periscop, capabil de un zoom optic 5x. Versiunea standard de iQOO 5 are în schimb un senzor de 13 megapixeli (dedicat portretelor, dar care poate si el zoom optic 2x).

La interior legea o face chipset-ul Qualcomm Snapdragon 865. Varianta Pro are memorie RAM de 8 GB sau de 12 GB, cu o capacitate internă de stocare constantă de 256 GB. Verisiunea standard are aceleași memorii RAM, dar doar cu 128 GB de memorie internă. Aici avem și o a treia versiune, cu 256 GB de stocare și 12 GB de RAM. Se pare că sunt opțiuni pentru toate gusturile și buzunarele.

Mai găsim diferențe la acumulatorii de pe iQOO 5 si iQOO 5 Pro. În mod oarecum ciudat, versiunea Pro are o baterie mai mică (4000 mAh, față de 4500 mAh). Dar viteza de încărcare este mult mai spectaculoasă. Adică 120W față de 50W. Sistemul de operare este Android 10 cu interfața proprietară peste el.

Așa cum spuneam, avem două vârfuri de gamă spectaculoase. Să vedem dacă ele vor ajunge și în Europa. Și mai ales la ce prețuri.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep