HomeFeaturedFocusO părere despre caștile wireless Huawei Freebuds 3i cu noise cancelling

O părere despre caștile wireless Huawei Freebuds 3i cu noise cancelling

Căștile wireless Huawei Freebuds au o autonomie de aproape 3.5 ore (fără noise canceling) și o un noise cancelling foarte bun.
După umila mea părere căștile wireless Huawei Freebuds au o autonomie de aproape 3.5 ore (fără noise canceling) și un noise cancelling foarte bun.

Pentru că nu am cunoștințele necesare să fac un review de calitate pentru un set de căști o să vă spun care a fost experiența mea cu căștile wireless Huawei Freebuds 3i cu noise cancelling. Înainte de doate trebuie să știți că relația mea cu căștile audio este una simplă: am nevoie de căști la muncă pentru a putea comunica cu colegii/clienții și pentru a putea să mă izolez (pe vremea când mergeam la birou!) în open space ca să mă pot concentra. Așa se face că folosesc două seturi: o cască Plantronics pentru sedințe (legate de la laptop) și un set de căști Sony WH-1000XM3 cu noise cancelling pentru a asculta muzică(legate la smartphone). Faptul că am testat Huawei Freebuds 3i a fost o premieră, mai ales că e primul set de căști in-ear true wireless cu care am decis să ies și cu bicicleta sau la alergare și experiența a fost una foarte bună.

Să vă povestesc.

Configurare

Huawei Freebuds 3i sunt un set de căști wireless in-ear făcute să concureze cu Apple AirPods, dedicate utilizatorilor Android, în special fanilor Huawei. La nivel de aspect arată foarte bine și sunt ușor de purtat. Ele vin în pachet într-o cutie de plastic ce are rol de încărcător și de baterie suplimentară, după cum puteți vedea în imaginea de mai sus.

Pentru că pe căști nu veți găsi niciun fel de buton trebuie să știți că partea de configurare este simplă: deschideți capacul cutiei și în momentul acesta căștile pot să fie descoperite de către aparatul cu care vreți să le conectați. În momentul în care ați realizat conexiunea (le-am testat împreună cu Huawei P40 Pro și un Samsung Galaxy S20 Ultra), pe ecran o să vi se afișeze o fereastră în care vi se oferă detalii despre nivelul de încărcare al bateriei din cutie și individual, pe fiecare casă în parte:

În momentul conectării pe Huawei P40 Pro se poate vedea nivelul de încărcare al bateriei din fiecare cască în parte și al bateriei din cutie.

Am observat că pe modelele de smartphone-uri Hauwei nivelul de încărcare al bateriei pe Freebuds 3i este afișat doar sub forma unui icon în bara de status în timp ce pe modelele Samsung sau Oppo, putem vedea și nivelul exprimat în procente. Asta ca să spun puțin mai elevat că aceste căști merg conectate cu orice dispozitiv, inclusiv cu un iPhone X sau cu ceasul smart Huawei Watch GT2e.

Practic asta e tot ce trebuie făcut pentru conectare: deschideți cutia în care stau căștile și folosind smartphone-ul le detectați și le configurați. Dacă cumva vreți să resetați conexiunea, pe cutie, în partea din spate, există un buton ce poate fi apăsat pentru a trece căștile în modul de căutare și a permite împerecherea cu alte dispozitive.

Dimensiuni

Fiecare cască are o dimensiune de 41.8 x 23.7 x 19.8 mm, iar cutia este de 80.7 x 35.4 x 29.2 mm. Greutatea per cască este de 5.5g în timp ce cutia are 51 de grame. Freebuds 3i vin în două variante de culoare – albă (Ceramic White mai exact), setul pe care l-am testat și eu respectiv neagră.

În pachet am primit două seturi de aripioare pentru protecția urechii, de dimensiuni separate.

Autonomie

În interiorul fiecărei căști există o baterie de 37 mAh despre care Hauwei spune că ar trebui să ofere o autonomie de 3.5 ore playback sau 2.5 ore de convorbire per cască. Cu sau fără funcția de active noise cancelling eu am reușit să le folosesc puțin peste 3 ore pe redat muzică și/sau redat film sau o combinație între cele două.

Cutia are la rândul ei o baterie de 410 mAh, ceea ce permite o încărcare de aproape 4 ori a celor două căști, în acest fel permițând extinderea autonomiei până la 14 ore de redare muzică sau 10 ore de convorbire. Căștile se încarcă în aproximativ o oră, cutia cam tot pe acolo. Din păcate nu există încărcare wireless, pentru a putea reîncărca căștile e nevoie să fie puse în cutie iar aceasta legată la un încărcător printr-un cablu USB Type-C (în pachet există livrat cablu, nu și încărcător).

Control touch

Mi-a plăcut că Huawei Freebuds 3i beneficiază de funcție touch pe fiecare cască, funcție ce poate să fie configurată după bunul plac.

Cum este construită o cască Huawei Freebuds 3i.

În primul rând există opțiunea de a alege ce se întâmplă atunci când casca e atinsă de două ori (pe smartphone mergeți la Settings, Bluetooth și din dreptul căștilor apăsați pe butonul de setări. Apoi vedeți shorcut-urile pentru fiecare cască în parte și alegeți care să fie acțiunea: Play/Pause, Next song, Previous song sau Wake voice assistant.

Ce acțiune este asociată la dublu clic pe cască.

Le configurați după cum doriți.

Pe lângă dublu clic mai există și posibilitatea de a configura opțiunea touch & hold, ce se face tot din același loc. Doar că aici opțiunile sunt limitate: ori folosiți activarea/dezactivarea funcției de noise cancelling, ori nu asociați niciun efect.

Vă recomand să păstrați activarea asistentului digital, care în funcție de smartphone poate să fie Google Assistant, Siri, Alexa, Bixby sau Hauwei AI Voice:

Dincolo de configurarea opțiunilor de touch mai trebuie să știți că fiecare cască Huawei Freebuds 3i are senzor care va permite detectarea momentului în care o scoateți din ureche și va pune automat pe pauză redarea de muzică de pe smartphone, iar în momentul în care puneți casca la loc în ureche, redarea va fi reluată tot automat.

Noise cancelling și calitate audio

Chestia care mi-a plăcut cel mai mult la Huawei Freebuds 3i este că funcția de noise cancelling funcționează foarte bine și în ciuda faptului că vorbim despre niște căști in-ear, reușesc să izoleze foarte bine zgomotele din exterior. Asta se întâmplă datorită folosirii unui sistem de trei microfoane pe fiecare cască.

Rezultatul este că sunetul din căști să aude mai bine și în același timp permite transmiterea vocii la un nivel bun de calitate.

Pentru mine combinația de noise cancelling și calitatea audio în căști e bună, deși în comparație cu căștile Sony pe care le folosesc zilnic am resimțit o diferență de calitate, manifestată în special la nivelul bașilor și al ”căldurii” sunetului. Calitatea sunetului redat este foarte bună pentru majoritatea utilizatorilor, doar că trebuie să înțelegeți că nu sunt căști pentru audiofili, principalul lor scop este să asigure mobilitate și să fie extrem de mici.

Apropo de treaba asta, stau suficient de bine în urechi să puteți face și sport cu ele – am alergat, m-am dat cu bicicleta avându-le legate și la smartphone și la ceasul smart Hauwei Watch GT 2e – și nu mi-au căzut din urechi. Ideea este să le fixați bine înainte de a începe activitatea și nu veți avea probleme.

Revenind la noice cancelling, Huawei spune că Freebuds 3i pot reduce intensitatea sunetului exterior cu până la 32 dB. Adică puteți să stați liniștiți cu căștile în urechi și să nu fiți deranjați de scandalul făcut de copii în jurul vostru.

Concluzie: un set de căști in ear true wireless ce își merită banii

Huawei Freebuds 3i alături de Huawei Watch GT 2e și Huawei P40 Pro.

În condițiile în care acum Huawei Freebuds 3i se regăsesc la un preț de 399 LEI își merită banii cu vârf și îndesat. Dincolo de preț sunt trei lucruri esențiale de care trebuie să țineți seama: stau bine în ureche, sunetul este de bună calitate și funcția noise cancelling își face foarte bine treaba.

Mai adăugați și faptul că arată bine și aveți motivele pentru care le recomand.

Singurul lucru contra este că dacă vreți o calitate ridicată a sunetului, Freebuds 3i nu sunt pentru voi. Doar că la acest preț nu veți găsi nimic comparabil cu Huawei Freedbuds 3i și va trebui să scoateți mulți bani din buzunar ca să vă satisfaceți pretențiile de audiofili.

PROCONTRA
+ aspect
+ noise cancelling
+ autonomie de 14 ore impreuna cu incarcatorul din cutie
+ stau bine in ureche
+ calitate bună a sunetului
-nu sunt pentru audiofili

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep