HomeMobileAndroidPlay Music se va inchide, Google pregateste migrarea catre YouTube Music

Play Music se va inchide, Google pregateste migrarea catre YouTube Music

Începând cu luna septembrie Google închide Play Music și deja pregătește migrarea către YouTube Music.
Începând cu luna septembrie Google închide Play Music și deja pregătește migrarea către YouTube Music.

În situația în care v-ați trezit că Google Play Music nu vă mai funcționează nu vă panicați, e de la Google: a început deja procesul de migrare către YouTube Music pentru că Play Music se va închide. Începând cu luna septembrie utilizatorii din Noua Zeelandă și Africa de Sud nu vor mai avea acces la Play Music, urmând ca apoi schimbarea să se mute către alte regiuni. Până în decembrie planul Google este să închidă Play Music așa că vă recomand să începeți să vă orientați către alt player și să vă scoateți muzica pe care o aveți (dacă o aveți).

După cum am spus, alternativa Play Music este YouTube Music – deja e posibil să se facă transferul de conținut din Play Music în YouTube Music, inclusiv listele, albumele, conținutul cumpărat, recomandările și upload-urile. Treaba asta se poate face instant, în momentul în care lansați pentru prima dată YouTube Music.

Eu am primit deja notificări pe Huawei P40 Pro (da, cu GMS instalat și activ) și pe Samsung Galaxy S20 Ultra – în teorie toți utilizatorii de Android ce folosesc Google Play Music vor primi notificările în timp util. Totodată am observat că și în Android Auto Google Play Music nu mai funcționează, propunându-se deja YouTube Music. Utilizatorii de smartphone-uri cu Android 10 au deja YouTube Music activ, deci nu mai trebuie să facă nimic altceva decât să pornească aplicația.

Ca să nu ziceți că nu ați știut!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep