HomeFeaturedFocusDeci se poate: link pentru download manuale scolare in format PDF si...

Deci se poate: link pentru download manuale scolare in format PDF si cum se descarca

Ministerul Educației Naționale a publicat în format electronic (PDF) manualele pentru clasele 0-XIII și oricine le poate descărca pentru a le folosi offline.
Ministerul Educației Naționale a publicat în format electronic (PDF) manualele pentru clasele 0-XIII și oricine le poate descărca pentru a le folosi offline.

Văd că în toată degringolada asta cu începerea anului școlar 2020-2021 există și o parte bună: avem în sfârșit link-urile de download, din sursă oficială, pentru manualele școlare în format PDF. Ministerul Educației Naționale le-a publicat pe propriul site, organizate după clase, și oricine e interesat le poate descărca și folosi pe laptop/tabletă/telefon și eventual să și le tipărească dacă e cazul.

Dacă intrați pe site-ul EDU.ro o să vedeți că în listă apar mari și frumoase, versiunile online ale manualelor, care arată chiar bine:

Așa arată varianta online a manualului de Limba și literatura română pentru clasa a V-a.

Și are inclusiv o secțiune de tip dicționar, unde sunt explicați termeni:

Dacă vă interesează să descărcați varianta PDF, uitați-vă după icon-urile alea urâte care evidențiază varianta PDF și dați clic acolo:

Se deschide în browser documentul în format PDF și după asta puteți să dați clic dreapta pe document și să alegeți Save ca să îl salvați local.

Cu ocazia asta toate editurile ”select alese” care tipăreau manualele an de an și-au luat un masiv pumn în gură și o mare gaură în buget, pentru că în această situație vor fi extrem de puțini cei care vor mai decide să le cumpere. Și dacă stați să vă gândiți sumele pe care le luau de la un singur părinte, cu un singur copil la școală, nu erau deloc de neglijat.

Nu mai trebuie să căutați link download pentru manualele școlare în format PDF: acum îl avem oficial și asta arată că se poate.

Spor la download!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

  1. De mentionat ca nu sunt manuale pentru clasa IX-a si X-a. De cativa ani exista aceasta pagina dar generatia care acum e a IX-a sau a X-a nu a avut nicioadata manuale disponibile pe aceasta pagina.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep