HomeMobileAndroidSistemul de operare Huawei Harmony OS 2.0 vine si pe smartphone-uri

Sistemul de operare Huawei Harmony OS 2.0 vine si pe smartphone-uri

În cadrul Hauwei Developers Conference ce se întâmplă azi, Huawei a confirmat că HarmonyOS 2.0 va veni și pe smartphone-uri.
În cadrul Hauwei Developers Conference ce se întâmplă azi, Huawei a confirmat că HarmonyOS 2.0 va veni și pe smartphone-uri.

Astăzi și mâine are loc Huawei Developers Conference, conferința Huawei dedicată dezvoltatorilor de aplicații și printre noutățile anunțate se numără și faptul că sistemul de operare Harmony OS 2.0 va ajunge în 2021 și pe smartphone-uri. Deocamdată acesta funcționeză pe smart TV-uri și ceasuri, însă conform lui Richard Yu, CEO Huawei, la anul va fi disponibil și pe primele smartphone-uri.

Începând de astăzi dezvoltatorii de aplicații se pot înregistra și descărca SDK-ul Harmony OS 2.0 ca să înceapă să se joace cu el. Versiunea de smartphone va fi disponibilă în luna decembrie 2020 și odată cu aceasta vor apărea și primele kit-uri de development, unde dezvoltatorii vor putea testa SDK-ul și versiunea beta a sistemului de operare.

Totodată Huawei pornește și programul OpenHarmony, unde va permite celor interesați să construiască aplicații folosind versiunea Open Source a Harmony OS – o chestie similară cu AOSP pentru Android. În acest moment proiectul suportă doar dispozitive cu 128 MB RAM sau mai puțin, treabă ce se v-a schimba în aprilie, unde vor fi suportate și sisteme cu 4GB RAM, limita de memorie urmând să fie eliminată abia în octombrie 2021.

În condițiile limitărilor impuse de SUA vizavi de folosirea sistemului de operare Android și a serviciilor Google, HarmonyOS este proiectul Huawei prin care compania chineză caută o soluție proprie, care să aducă o performanță similară cu cea a Google cu serviciile GMS.

Alături de Harmony OS, Huawei propune și propriul IDE DevEco 2.0:

Sunt curios cum va evolua Harmony OS.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep