HomeFeaturedFocusMicrosoft achizitioneaza ZeniMax Media

Microsoft achizitioneaza ZeniMax Media

Microsoft

Este un pas interesant în lupta dintre Microsoft și Sony pentru supremația pe piața consolelor de gaming. Noile generații de PlayStation și Xbox au fost aruncate în luptă (cu tot cu prețuri de vânzare). Acum este nevoie de conținut dedicată pentru ele, pentru a le face cât mai atractive în ochii potențialilor clienți.

Și dacă numele de ZeniMax Media nu vă spune foarte multe, studiourile de creație pe care această entitate de deține cu siguranță vă vor suna mult mai bine. id Software (cu titluri precum Doom sau Quake în portofoliu), Bethesda (The Elder Scrolls, Fallout), MachineGames (Wolfenstein) sau Arkane Studios (Dishonored, Prey).

Este destul de probabil ca toate aceste titluri (și multe altele) să fie adăugate în biblioteca de jocuri pe care utilizatorii de Xbox Game Pass le vor putea accesa. Abonamentul la acest serviciu, ce poate fi accesat și de pe PC, este de 10 dolari pe lună.

Valoarea tranzacției este situată în jurul valorii de 7,5 miliarde dolari, ceea ce o face una dintre cele mai mari tranzacții din această piață. Încă nu a fost confirmată oficial, dar a fost înaintată de surse apropiate de cele două companii.

Nu s-a vorbit nimic despre anumite titluri din portofoliul ZeniMax Media, care sunt (sau erau) exclusive pentru PlayStation. De exemplu Deathloop de la Arkane Studios, care venea exclusiv pe PlayStation 5. Probabil că toate contractele aflate în derulare vor fi onorate, iar titlurile cu adevărat populare vor fi oferite pentru toate platformele. Exemplul Minecraft cred că este grăitor.

via Microsoft

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep