HomeEvenimenteSub sloganul Life Unstoppable Samsung a prezentat noua gamă de produse în...

Sub sloganul Life Unstoppable Samsung a prezentat noua gamă de produse în cadrul unui tur virtual excelent realizat

Samsung Europe's Chief Marketing Officer Benjamin Braun, vorbind din casa inteligentă Samsung la evenimentul virtual Life Unstoppable unde a fost prezentată gama de produse 2020.
Samsung Europe’s Chief Marketing Officer Benjamin Braun, vorbind din casa inteligentă Samsung la evenimentul virtual Life Unstoppable, unde a fost prezentată gama de produse 2020.

În condiții de pandemie, când tot ceea ce înseamnă evenimente a trebuit să fie regândit de majoritatea companiilor, Samsung a venit cu o idee foarte faină: Life Unstoppable cu un tur virtual al unei casei smart, unde prezentarea de produse a fost făcută într-o manieră modernă.

Practic, în locul conferinței clasice ce ar fi trebuit să aibă loc la IFA Berlin 2020 (singurul eveniment ce a permis participarea fizică, într-un număr limitat), Samsung a decis să facă ceva nou: folosind engine-ul Unreal a creat un model 3D al unei case smart căreia i-a făcut un tur virtual, arătând modul în care gama 2020 de produse Samsung va îmbunătăți stilul de viață conectat al utilizatorilor de astăzi.

Nu este prima prezentare de acest gen la care particip, însă mi s-a părut cea mai reușită de până acum pentru că îți dădea senzația că participi la un joc de aventură first person unde aveai ocazia să descoperi singur lucruri noi.

Experiența a venit și cu câteva surprize pentru invitați: au avut ocazia să găsească cinci benzi desenate ascunse în casa Samsung. Astfel, dacă toate cele cinci benzi desenate au fost găsite, lumea virtuală, cât și speakerii s-au transformat în supereroii din benzile desenate.

În acest mod inedit, membrii media și partenerii Samsung au putut să vadă noile produse (și vorbim de peste 20 de produse prezentate azi) virtual, în cadrul unui tur ghidat ce a tratat specific fiecare zonă în care Samsung oferă produse: electronice, electrocasnice, smart TV-uri, tablete.

Samsung Smart Things

„Anul acesta ne-a împins să reevaluăm complet relația noastră cu tehnologia, într-un mod în care nimeni nu s-ar fi putut aștepta. La Samsung, nu doar că îmbrățișăm toate aceste schimbări, dar ne propunem să rămânem cu un pas înainte – inovând deja cu gândul la viitor. Misiunea noastră este de a crea o tehnologie îndrăzneață, revoluționară și ce modalitate mai bună de a anunța noua noastră gamă 2020 dacă nu prin intermediul acestei experiențe virtuale ce schimbă cu totul regulile jocului. Astăzi am arătat doar o parte din tot ceea ce urmează să pregătească Samsung, deoarece vom continua să aducem produse care să susțină o viață de neoprit (Life Unstoppable) ”, a declarat Sangho Jo, președinte și CEO Samsung Europe.

Tot turul a fost foarte bine gândit pentru a genera sentimentul de unitate în ceea ce privește design-ul și funcționalitatea produselor, elemente conectate în casa inteligentă Samsung via Smart Things, platformă prezentată de câteva ori de pe proaspăt lansata gamă de smartphone-uri Galaxy Note20 5G.

Galaxy Z Fold 2.

După cum probabil vă imaginați, gama de produse noi este variată, curprinzând o selecție de la clasicele gadget-uri unde regăsim telefoane (inclusiv Galaxy Z Fold 2 prezentat ieri într-un eveniment dedicat), tablete (Tab A7), wearables (Galaxy Fit2), soluția de încărcare Wireless Charger Trio, televizoare smart waterproof pentru terasă, boxe smart, noile modele smart TV QLED 8K, proiectorul portabil 4K The Premiere și până la soluții pentru filtrarea aerului (purificatorul smart Samsung Cube AX9500), cuptoare, frigidere (modelul Bespoke) și alte electrocasnice (mașina de spălat WW9800T și uscătorul de rufe DV8000T).

Camera de jocuri.

Electrocasnice

De multă vreme nu am mai participat la o astfel de prezentare de produse și poate pentru că sunt asaltat de o grămadă de gadget-uri, am privit dincolo de această zonă, spre elementele utile într-o casă smart. Așa mi-a sărit în ochi noul model AirDresser, un echipament de curățare a hainelor prin intermediul unui flux de aer/abur. Recunosc că până azi nu știam că există așa ceva pe piață și că există niște avantaje clare: nu mai e nevoie să îți calci hainele zilnic și le poți aerisi în casă, într-un mod controlat.

Pentru că de când cu COVID-19 mi-am mutat biroul acasă și practic aproape că nu am mai ieșit, am început să mă interesez mai în detaliu de aspiratoarele smart și cele portabile. Cu ocazia asta am aflat că undeva la 30% din populație a dezvoltat alergii legate de praf, chestie care începe să fie evidentă chiar și în Brașov.

Samsung Jet & Clean Station

În prezentarea Life Unstoppable mi-a atras atenția noul model de aspirator Samsung Jet & Clean Station – ai un aspirator vertical (cu putere de 200W) și o soluție rapidă de golire, care nu te umple de praf. Aparatul are un nivel redus de zgomot iar în combinație cu o a doua baterie e posibil să se obțină o autonomie de aproape 2 ore – ar trebui să fie mai mult decât suficient pentru a acoperi un apartament/casă fără să trebuiască să tragi după tine un furtun sau un cablu de alimentare și să cauți mereu o priză la care să te conectezi.

Inovația Samsung pentru noua serie este legată de modul în care se golește rezervorul de praf – cine a folosit vreodată un astfel de aparat știe că sunt șanse mari ca la golire să inspiri niște praf. Samsung vine cu o soluție care trage automat praful din rezervor (care este filtrat și poate reține 99.99% din particulele de praf și alergeni) într-un sac ce ulterior poate fi aruncat. Asta mi-a dat o idee și o să încerc să văd în acțiune un astfel de aspirator.

De ce v-am povestit de toate astea? Pentru că sunt chestii mișto de care nu afli dacă nu te interesează neapărat subiectul. Iar prin faptul că Samsung a susținut online evenimentul de prezentare, există și o înregistrare pe care o puteți urmări și voi ca să vedeți noutățile.

Urmăriți-l că sunt multe chestii cool care o să vă placă!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep