HomeMobileAndroidCâteva alternative la Google Maps vizavi de mobilitate urbană, disponibile in Huawei...

Câteva alternative la Google Maps vizavi de mobilitate urbană, disponibile in Huawei AppGallery

Am tot auzit discuții pe marginea subiectului aplicațiilor de navigație asistată de GPS, cum că aparatele noi Huawei nu ar avea așa ceva. Este o afirmație complet falsă, pentru că în afara Google Maps (care și ea se poate instala cu puțin effort – am spus aici cum), aplicațiile importante există în Huawei AppGallery și pot fi instalate instant pe orice smartphone Huawei.

Inițial a venit cea mai importantă și cea mai bună alternativă – Here WeGo pe care o recomand pentru orice fel de călătorie pentru că nu te duce prin mărăcini și drumuri desfundate, mai ales că este gratuită și beneficiază de suportul comunității pentru informații despre trafic. Iar dacă ai nevoie de rute pedestre sau de transport în comun, Here WeGo ți le poate oferi și pe acestea – înainte de pandemie am testat Here WeGo și vizavi de transportul în comun prin Viena și Munchen, cu rezultate foarte bune – mi-a dat inclusiv timpii de așteptare între două autobuze.

Apoi au venit TomTom Go și Sygic, aplicații la fel de performante, pentru care se pot achiziționa și servicii extra de către cei interesați.

Și rămăsese oarecum neacoperită o zonă la fel de importantă pentru care Google Maps pare să fie singura soluție – lucru complet greșit, pentru că pe piață există soluții mai complexe și mai utile, cum ar fi Moovit.

Săptămâna trecută, Huawei a anunțat că se va alătura portofoliului său și aplicația premiată pentru mobilitate urbană Moovit. De fapt, 12 dintre cele mai importante aplicații de cartografiere din Europa sunt acum integrate cu ecosistemul Huawei Mobile Services (HMS), platforma deschisă de software, hardware și cloud a Huawei pentru dezvoltatori și furnizori de conținut care doresc să construiască aplicații de generație următoare pentru toate scenariile.

„Observăm că aplicațiile de navigație, care sunt întotdeauna foarte solicitate, sunt acum deosebit de importante, deoarece oamenii caută cele mai eficiente, fiabile și sigure modalități de a se deplasa și de a-și continua viața”, a declarat Wang Heng, vicepreședinte, Parteneriate globale și Eco-Dezvoltare, Huawei Consumer Business Group, CEE și Țările Nordice. „Am extins proactiv portofoliul de aplicații pentru a le oferi clienților o gamă de instrumente de navigație digitală de înaltă calitate, verificate și populare, pe care aceștia le pot utiliza cu încredere.”

Moovit: informații în timp real pentru mobilitatea urbană

Adăugarea aplicației Moovit, o companie Intel, în HUAWEI AppGallery este încă un prag important, întrucât în timpul pandemiei actuale de coronavirus oamenii încearcă să se adapteze și își doresc călătorii mai sigure cu mijloacele de transport în comun. Aplicația gratuită Moovit ghidează oamenii din orașe în mod eficient și confortabil, folosind orice modalitate de transport.

Bănuiesc că știți despre faptul că Moovit are peste 865 de milioane de utilizatori în 3200 de orașe din 106 țări și îmbină informații de la operatorii de transport public, operatorii de micro-transport și autoritățile de transport, cu informații live de la comunitatea de utilizatori. Astfel, aplicația oferă o imagine precisă, în timp real, a celei mai bune rute pentru orice călătorie, cu opțiuni de mobilitate urbană precum autobuz, metrou, tren, biciclete, e-scootere, car-sharing, ride-hailing și altele. De asemenea, include funcții inovatoare cum ar fi WayFinder, care utilizează realitatea augmentată pentru a facilita localizarea reperelor de călătorie, cum ar fi stațiile, pentru a spori încrederea utilizatorilor care folosesc transportul public.

Avantajul Moovit în fața altor aplicații similare este că utilizează nu doar informațiile oficiale despre transport, acuratețea Moovit provine din utilizarea unei combinații între datele oficiale și cele provenite din comunitatea de utilizatori. Moovit are și o relație strânsă de colaborare cu orașele, agențiile, autoritățile regionale și locale și operatorii de transport din mii de locații globale. Moovit lucrează cu ei pentru a satisface noile așteptări ale pasagerilor datorate COVID-19, pentru a se asigura că pot călători cu mijloacele de transport sau merge pe jos cu încredere.

Schimbări induse de pandemie vizavi de mobilitate

Cred că am simțit cu toții o modificare radicală a comportamentului de deplasare în mediul urban și nu numai, ca urmare a pandemiei. Scopul este acela de a evita infecțiile și principala modalitate prin care putem să facem asta este să evităm aglomerațiile și să ne planificăm mai bine deplasările care nu pot să fie evitate. Această schimbare în comportament a generat automat și o schimbare în modul în care folosim instrumentele smart pentru a ne planifica deplasările.

Observând acest lucru de la început, Moovit a chestionat mii de navetiști pentru a vedea cum evoluează tendințele de mobilitate urbană și de ce au nevoie călătorii pentru a se simți în siguranță în mijloacele de transport în comun. Moovit a analizat modul în care oamenii făceau naveta înainte de pandemie, relaxarea post-restricții, modul în care aceștia spun că intenționează să se deplaseze peste șase luni și motivele care i-ar încuraja să folosească mai mult transportul public. Din concluzii reiese că nivelurile de servicii și capacitate trebuie planificate proactiv pentru a încuraja cetățenii să revină la transportul public. Pasagerii își doresc ca mijloacele de transport să circule mai frecvent pentru a reduce aglomerarea și au nevoie de informații în timp real, astfel încât să poată evita cozile sau stațiile de autobuz aglomerate. Dezinfectarea vehiculelor și vagoanelor, precum și opțiunile de intrare, ieșire și plată mobilă contactless sunt și ele pe ordinea de zi.

Moovit a încorporat rezultatele studiului în aplicație și în acest moment le oferă călătorilor toate instrumentele de care au nevoie pentru a planifica și a avea călătorii eficiente, exacte și sigure – chiar din palma lor. Moovit a folosit concluziile sondajului său și pentru a ajuta, îndruma și oferi soluții Mobility as a Service (MaaS) agențiilor de transport și companiilor private, astfel încât acestea să poată recâștiga loialitatea și încrederea călătorilor.

Huawei aduce în AppGallery servicii de colaborare pentru dezvoltatorii de aplicații

În mai puțin de un an de când a început să investească intens în magazinul AppGallery, care acum oferă utilizatorilor de smartphone-uri Hauwei cele mai bune aplicații existente și în Play Store, Huawei mai face un pas în eforturile sale de a le oferi clienților instrumente complete de navigație, permițând colaborarea dintre dezvoltatorii pe care îi prezintă acum în magazinul său de aplicații. Aplicația Moovit este un exemplu în acest sens. Pe lângă informațiile despre transportul public, Moovit oferă și informații și îndrumări despre micro-mobilitate, cum ar fi biciclete și scutere, mobilitate comună precum carpooling, car-sharing și ride-hailing, servicii care vor fi susținute în curând de Bolt, cea mai importantă companie de transport din Europa, aplicație disponibilă independent pe AppGallery.

 „Multe dintre aplicațiile pe care le adăugăm în AppGallery sunt deja cunoscute”, a adăugat Wang Heng, vicepreședinte, Parteneriate globale și Eco-Dezvoltare, Huawei Consumer Business Group, CEE și Țările Nordice. „Dar, pe lângă selectarea lor pentru popularitate, am avut grijă să lucrăm cu dezvoltatori ale căror aplicații se completează reciproc. Acest lucru este benefic atât pentru consumatori, cât și pentru furnizorii de conținut care își pot consolida soluțiile și pot oferi o valoare crescută. Moovit valorifică în mod evident nevoia de informații clare, rapide și exacte pentru persoanele aflate în mișcare, dar Bolt are un rol important de jucat în ride-hailing, în special pentru cei care au dificultăți în utilizarea transportului public.”

La Huawei Developer Conference de luna trecută am văzut mai multe informații legate de modul în care Huawei Mobile Services crește și se poziționează ca o alternativă viabilă la Google Mobile Services. Pentru a se asigura că poate ajuta dezvoltatorii de aplicații de transport să aibă succes și să ofere cele mai convenabile servicii de călătorie, Huawei ajută la accelerarea inovației aplicațiilor. Soluția de călătorie E2E bazată pe Huawei Mobile Services Core îmbină Location kit, Nearby kit, ML kit, Scan kit și Awareness kit, toate acestea facilitând servicii mai funcționale și experiențe mai bune. Folosirea lor în cadrul Moovit permit ca funcții precum Super GPS, care face identificarea în trafic atât de precisă, încât utilizatorii serviciilor de ride-hailing vor putea să-și întâlnească șoferul chiar dacă se află în zone urbane foarte aglomerate. Conștientă de siguranța pasagerilor, Huawei oferă și partajarea locației și istoricul în timp real și permite utilizatorilor să partajeze actualizări cu familia și prietenii. Compania folosește și învățarea automată pentru a crea o experiență de transport mai informativă și interactivă cu funcții precum traducere, recunoaștere vocală, conversație vocală și text și notificare pentru comenzi vocale, iar indicele meteo AQI este indispensabil pentru operatorii de transport care doresc să se pregătească pentru fenomene meteorologice.

Este clar că alături de folosirea tot mai intensă a aplicațiilor de tip health, o altă schimbare în comportamentul utilizatorilor actuali de smartphone-uri este cea legată de cum își folosesc gadget-urile pentru a-și planifica deplasările pentru a fi mereu în siguranță. Iar acest lucru schimbă tot mecanismul de transport în comun. Pe măsură ce tiparele de călătorie continuă să se schimbe și diferite țări din întreaga lume își adaptează informațiile pentru deplasarea în siguranță, oamenii vor căuta aplicații de călătorie pe care se pot baza pentru a reveni în siguranță la transportul public. Liderii orașelor și operatorii de transport vor trebui, de asemenea, să câștige încrederea navetiștilor, lucrând cu instrumente de transport și navigație în timp real, cum ar fi Moovit.

Iar aceasta și multe alte aplicații complementare care pot fi instalate rapid de utilizatorii de smartphone-uri Huawei pentru că ele se regăsesc în HUAWEI AppGallery.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep