HomeMobileAndroidGoogle Photos are un nou algoritm (cu machine learning) pentru editarea pozelor

Google Photos are un nou algoritm (cu machine learning) pentru editarea pozelor

Dacă ați instalat versiunea 5.13.0.334401783 pentru Google Photos, ați observat că atunci când vreți să editați o fotografie vi se prezintă o nouă interfață, mai simplă. Partea faină este că funcția de optimizare a pozelor are în spate un algoritm de machine learning, care va oferi sfaturi mai bune pentru îmbunătățirea automată a fotografiilor, iar pe lângă asta permite și un control mai exact asupra celorlalte opțiuni de editare.

Cea mai importantă schimbare este introducerea tab-ului ”Suggestions” care oferă recomandări personalizate pentru poza deschisă în aplicație, cu ajustări automate pentru strălucire, contrast și efectele pentru portret. Google spune că acesta este doar începutul și că alte schimbări vor fi integrate în viitor.

La început avem sugestii simple precum “Enhance” sau “Color Pop”, însă Google spune într-un articol pe blog-ul propriu că o să mai vedem alte tipuri de sugestii, specifice anumitor tipuri de fotografii: portrete, peisaje, asfințit etc.

Schimbarea a fost anunțată acum vreo 5 zile, eu am primit doar astăzi noul Google Photos. E posibil ca unii dintre voi să o fi primit deja printr-un update anterior. Și pentru moment, doar versiunea de Android beneficiază de aceste schimbări, nu avem nicio informație despre varianta iOS.

M-am jucat foarte puțin cu noua funcționalitate și nu pot spune că algoritmul e optimizare automată face furori. Pentru moment e ok, o să înțeleg mai multe în perioada următoare. Oricum, eu zic că merită să faceți update-ul cât mai rapid și să verificați dacă poate să vă facă pozele să arate și mai bine.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep