HomeFeaturedFocusCateva impresii despre Samsung Galaxy A51 5G

Cateva impresii despre Samsung Galaxy A51 5G

Samsung Galaxy A51 5G

Îl folosesc de câteva săptămâni și mi-a lăsat o impresie destul de bună. Este propunerea de mid-range 5G atractiv a producătorului coreean, cu care atacă și ofertele operatorilor de pe la noi. Samsung Galaxy A51 5G vine cu specificații decente, peste medie aș spune eu, cu performanțe pe măsură. Plus un aspect fizic apropiat de cel al seriei de flagship-uri Galaxy S20, atent lucrat și finisat.

Poate că ar fi mers și un preț ceva mai mic, mi se pare că în momentul scrierii acestui material prețul său este puțin cam mare. Dar aprecierea s-ar putea să difere de la utilizator la utilizator. Oricum, stă în obiceiul magazinelor să crească prețurile înainte de Black Friday, pentru a le putea mai apoi simula discount-uri mai mult sau mai puțin atractive. Revenim oricum asupra acestui aspect.

Deocamdată ar fi bine să ne oprim asupra specificațiilor tehnice ale acestui terminal. Vom vedea astfel că Samsung Galaxy A51 5G nu este apropiat  de seria de top S20 doar prin niște linii de design, ci a păstrat și câteva trăsături tehnice care îl fac și mai atractiv

Specificații tehnice Samsung Galaxy A51 5G

Așadar, să trecem împreună în revistă lista cu specificații tehnice complete pentru Galaxy A51 5G:

  • Ecran: Super AMOLED
  • Diagonală: 6,5 inchi
  • Rezoluție: fullHD+ (2400 x 1080 pixeli)
  • Aspect: 20:9
  • Densitate: 405 ppi
  • Protecție: Gorilla Glass 3
  • Chipset: Exynos 980 (8 nm)
  • Procesor: octa-core (2 x 2,2 GHz Cortex-A77 + 6 x 1,8 GHz Cortex-A55)
  • GPU: Mali-G76 MP5
  • Memorie  RAM: 6 GB
  • Memorie internă: 128 GB
  • Slot microSD: da, hibrid
  • Sistem de operare: Android 10, One UI 2
  • Camera foto principală: quad camera (48 MP, f/2.0, 26mm, wide, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF + 12 MP, f/2.2, 123˚ ultrawide + 5 MP, f/2.4, macro + 5 MP, f/2.2, depth)
  • Camera foto frontală: 32 MP, f/2.2, 26mm wide, 1/2.8″, 0.8µm
  • Cititor de amprentă digitală: da, integrat sub ecran
  • Acumulator: Li-Po
  • Capacitate: 4500 mAh
  • Încărcare rapidă: da, 15W
  • Altele: radio FM, USB Type-C, dual-SIM hibrid, jack de 3,5 mm
  • Dimensiuni: 158,9 x 73,6 x 8,7 mm
  • Greutate: 187 g
  • Construcție: față sticlă, spate plastic, ramă aluminiu
  • Culori: Prism Cube Black, Prism Cube White, Prism Cube Pink

În ceea ce privește lista de specificații tehnice, trebuie spus că există și o versiune cu memorie RAM de 8 GB. Însă noi am testat varianta cu 6 GB de RAM, de culoare albă.

Construcție

Și dacă tot am vorbit de culoarea dispozitivului nostru, facem o trecere fină către partea de construcție. Așa cum spuneam, Samsung Galaxy A51 5G are destul de multe elemente de construcție care duc cu gândul la familia de vârfuri de gamă Galaxy S20. Îl vedem în câteva fotografii alături de un Samsung Galaxy S20+.

Modulul foto este ușor diferit, dar păstrează aceeași formă și este plasat în aceeași zonă a suprafeței spate.

Rama de aluminiu este aproape la fel. Vedem că A51 5G are și jack-ul de 3,5 mm pe care cu siguranță pasionații de muzică și cei care folosesc frecvent căști îl vor aprecia.

Iar plasticul de pe spate este destul de greu de deosebit cu ochiul liber de suprafața de sticlă a fratelui mai mare și mai scump.

Telefonul lasă o senzație de lucru bine făcut, bine construit, bine închegat, dar vine și cu o ușoară senzație de finețe. Nu este deloc colțuros, bădăran, ba chiar din contră. Marginile ecranului sunt foarte înguste.

Iar orificiul pentru camera foto frontală este suficient de discret și finuț.

Cei care au nevoie totuși de mai multă siguranță pentru eventuale incidente neprevăzute, au la dispoziție câteva huse de protecție pentru Samsung Galaxy A51 5G, de la MobileDirect, pe care le-am prezentat și noi.

Performanțe

Însă dincolo de construcția telefonului, unde avea sens comparația cu Galaxy S20+, avem nevoie de un alt termen de comparație. Un telefon cu specificații tehnice asemănătoare, dacă se poate și cu suport pentru conectivitatea 5G și care să se plaseze în același interval de preț. Aveam la îndemână Moto G 5G Plus, un telefon care pe mine m-a surprins plăcut prin raportul preț/specificații/performanțe pe care îl oferă. Și pe care chiar l-am recomandat din suflet la momentul respectiv. Și cum cele două au mai multe caracteristici similare, iată că am găsit partenerul perfect pentru această luptă amicală.

Samsung are de partea sa un ecran SuperAMOLED (cu cititorul de amprentă plasat sub el) și camere foto ceva mai bune pe hârtie (la camera frontală Motorola adue totuși un sistem dual camera). Moto G 5G Plus vine cu un display mai mare (6,7 inchi versus 6,5 inchi), de tip IPS (cu rata de refresh de 90 Hz) și cu un acumulator mai mare, care se încarcă mai rapid. Samsung are un chipset Exynos 980, Motorola se bazează pe un Snapdragon 765G de la Qualcomm. Însă ambele telefoane au 6 GB de RAM, stocare de 128 GB și Android 10. Suficiente elemente care să justifice comparația.

Aveți mai jos un video cu Samsung Galaxy A51 5G versus Motorola Moto G 5G Plus în AnTuTu Benchmark.

Diferență destul de bunicică în favoarea lui Galaxy A51 5G.

Vedem și rezultatele din testul de performanță din PCMark. Aici diferențele sunt mult mai mici, dar rămân în favoarea telefonului celor de la Samsung (primul scor).

Dincolo de performanțele din aplicațiile de benchmark, avem senzația din timpul utilizării cotidiene. Ambele terminale sunt foarte stabile, nu s-au blocat, nu s-au restartat și nici nu s-au încălzit excesiv. Aș spune că din acest punct de vedere este egalitate.

Autonomie

Și autonomia este tot un aspect care ține de performanțe. Aici însă lucrurile stau puțin pe dos și Moto G 5G Plus domină lupta chiar autoritar. Însă nici autonomia lui Samsung Galaxy A51 5G nu este deloc de lepădat și sincer cred că rezultatul este unul accidental. Am reluat acest benchmark și a doua oară, dar ceva nu cred că este în regulă cu unitatea de test. Mai jos aveți comparația de scoruri. Primul este cel obținut de Samsung.

În schimb, în utilizarea cotidiană, se trece lejer de bariera unei zile de utilizare, cu mail, browsing, telefoane și fotografii. Plus social media. Așa că, cel puțin din punctul meu de vedere, aici A51 5G își face treaba.

Preț

Ducem comparația și în zona de preț. Așa cum spuneam, prețul celor de la Samsung pare puțin cam mare. Galaxy A51 5G costă 1949 lei pe eMAG. S-ar putea să fie un preț umflat artificial înainte de Black Friday, pentru a putea arăta atunci discount-uri mari. Oricum, merită așteptat momentul respectiv, acum nu este o perioadă bună pentru cumpărături.

Prin comparație, Moto G 5G Plus costă 1499 lei pe Altex.ro. Și probabil și în magazinele fizice Altex și Media Galaxy. O diferență destul de mare. Poate prea mare pentru a justifica diferența de performanțe din AnTuTu.

Însă mă văd nevoit să repet, mai aveți puțină răbdare. Am o senzație că în două săptămâni vom avea un preț mult mai atractiv și pentru A51 5G.

În plus, oricand avem la îndemână și ofertele operatorilor de telefonie, acolo unde Samsung se bucură de o popularitate mult mai mare.

Camera foto

Un aspect foarte important pentru un telefon este reprezentat de performanțele foto.

Aici Samsung Galaxy A51 5G face treabă foarte bună. Aveți mai jos câteva fotografii surprinse în centrul vechi al Brașovului, într-una dintre puținele zile însorite din această perioadă.

Aș spune că în condiții bune de lumină, avem rezultate foarte bune. Nu am avut inspirația să aduc și aici comparația cu Moto G 5G Plus, însă va trebui să mă credeți pe cuvânt când spun că telefonul celor de la Samsung are rezultate ceva mai bune din punctul de vedere al performanțelor foto.

Fotografiile la dimensiuni mai mari pot fi găsite într-un album evidențiat separat pe pagina de Facebook MOBzine Romania. Acolo puteți să faceți și o comparație de la distanță cu G 5G Plus.

Concluzii

Samsung Galaxy A51 5G este un telefon bun, cu performanțe decente, chiar bune, din toate punctele de vedere. Un terminal care vine cu specificații peste medie. Un adevărat mid-range, care aduce și suportul pentru noile viteze de transfer de date 5G.

Singurul aspect care îl trage ușor în jos în momentul de față pare a fi prețul. Un preț la care competitorii direcți par mai atractivi. Însă momentul este foarte nepotrivit pentru comparații de prețuri. După ce toată nebunia numită Black Friday se va termina și lucrurile se vor liniști, va fi un moment mult mai potrivit pentru comparații de prețuri.

Oricum, Samsung are de partea sa și relațiile foarte bune cu operatorii de telefonie mobilă din România. Așa că Galaxy A51 5G se bucură și se va bucura de subvenții interesante atunci când vine la pachet cu serviciile de telefonie.

Chiar și în ciuda prețului ușor cam mare, avem un terminal bun, destul de puternic, care face poze chiar reușite și care va răspunde fără probleme la toate solicitările utilizatorului mediu de Android. Și care, nu trebuie să omitem acest lucru, este pregătit pentru vitezele 5G. Merită luat în calcul de către cei care caută un telefon până în 2000 de lei. Ca de obicei, vă recomand să interacționați cu el. Showroom-urile marilor magazine sau ale operatorilor sunt locuri în care puteți face acest lucru.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep