HomeMobileAndroidFunctia SpO2 functioneaza acum pe Huawei Watch GT2 Pro

Functia SpO2 functioneaza acum pe Huawei Watch GT2 Pro

Funcția de monitorizare permanentă a oxigenării sângelui (SpO2) funcționează acum pe Huawei Watch GT2 Pro din aplicația Health.
Funcția de monitorizare permanentă a oxigenării sângelui (SpO2) funcționează acum pe Huawei Watch GT2 Pro din aplicația Health.

În urmă cu câteva zile vă spuneam că a venit un update de firmware pe Huawei Watch GT2 Pro care activa funcția de monitorizare permanentă a nivelului de oxigen (SpO2) din sânge, doar că ea nu era funcțională din aplicația Health. Ieri am observat că odată cu update-ul aplicației Health către versiunea 11.0.0.512 a apărut în setări posibilitatea de activare a monitorizării permanente. O găsiți în Health/Devices/Hauwei Watch GT2 Pro și Health Monitoring.

Nu am cum să spun cât este de exactă – nici măcar nu contează prea tare, pentru că ideea este să vezi trendul și nu neapărat valorile. Am obervat că există diferențe semnificative (până la 5%) de măsurare dacă mutați ceasul aproape de încheietură sau îl țineți la o distanță de 1cm, așa cum ne spune și Huawei.

Pentru că mi-am activat notificarea pentru valori mai mici de 80%, o singură dată a început să sune și să vibreze ceasul, în timp ce conduceam – mă așteptam să apară și alarme false.

Oricum, mi se pare o chestie faină ce merită folosită, mai ales în perioada actuală, mai ales că nu am văzut impact major asupra bateriei – monitorizarea continuă nu e chiar continuă. Se face la anumite intervale, mă gândesc că se folosesc și datele asociate bătăilor inimii pentru ca algoritmul să decidă dacă e momentul pentru o analiză – așa cum ar trebui să se facă. Bateria se consumă tot în același ritm de 10-11% în fiecare 24 de ore.

O să vă mai spun despre subiect dacă apar informații noi.

Și încă ceva: azi dimineață am primit un nou update de firmware pentru Huawei Watch GT2 Pro – 10.1.2.36 care în principiu îmi aduce același suport pentru monitorizare continuă a SpO2:

S-a instalat destul de greu – cam 30 de minute, dar e adevărat că nu eram acasă, în acoperirea WiFi.

Așa că dacă vi se pare interesantă ideea cu monitorizarea SpO2, faceți rapid update la firmware și la aplicația Health – s-ar putea să nu găsiți în Play Store cea mai nouă versiune, așa că vă recomand să o căutați în AppGallery.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. La mine inca nu exista versiunea 11.0.0.512, azi m-am uitat mai multe ori. Cu ce telefon ai incercat acest update? Sau acest update nu sa fie pe toate device?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep