HomeMobileAndroidHuawei a pornit beta-ul pentru sistemul sau de operare HarmonyOS 2.0 pentru...

Huawei a pornit beta-ul pentru sistemul sau de operare HarmonyOS 2.0 pentru P40 Pro si Mate 30

Huawei a deschis programul beta pentru sistemul său de operare HarmonyOS 2.0 ce poate fi instalat pe P40 Pro și seria Mate 30.
Huawei a deschis programul beta pentru sistemul său de operare HarmonyOS 2.0 ce poate fi instalat pe P40 Pro și seria Mate 30.

Știți probabil că în urma imposibilității de a mai folosi serviciile Google pe Android Huawei a pornit o campanie masivă prin care a reușit în doar câteva luni să își creeze propriul magazin de aplicații AppGallery ca alternativă viabilă pentru Play Store, a construit serviciile Huawei Mobile Services ca soluție pentru lipsa Google Mobile Services pentru dezvoltatori și în paralel construiește propriul sistem de operare pentru smartphone denumit HarmonyOS 2.0.

În această direcție de ieri a fost lansată versiunea beta pentru HarmonyOS 2.0, versiune ce poate să fie instalată pe câteva modele:

  • HUAWEI P40
  • HUAWEI P40 Pro
  • HUAWEI Mate 30
  • HUAWEI Mate 30 Pro
  • HUAWEI MatePad Pro

Dacă vă tentează să vedeți cum arată și cum se poate folosi, puteți să încercați să vă înscrieți în programul beta HarmonyOS 2.0. Ideea este să aveți un aparat din lista celor disponibile și apoi să mergeți aici și să completați formularul de înscriere. Dacă aveți noroc și vi se aprobă cererea, atunci o să primiți HarmonyOS 2.0 care va înlocui build-ul EMUI de pe smartphone.

Din păcate nu avem prea multe detalii despre HarmonyOS 2.0, doar că arată similar cu actualul EMUI. Mai jos vedeți un scurt clip făcut cu HarmonyOS 2.0 beta pe un P40:

Asta înseamnă că Huawei își dorește să păstreze același design și aceiași funcționalitate cu care utilizatorii sunt obișnuiți pe actualele versiuni Android ce rulează pe aparatele Huawei.

Diferența ar fi că același sistem de operare va putea funcționa și pe alte gadget-uri, în principal pe televizoarele smart. Mă gândesc să încerc și eu HarmonyOS 2.0 pe P40 Pro-ul meu, dacă îmi iese o să vă dau mai multe detalii.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep