HomeMobileAndroidGoogle Photos Timeline view via Maps: o noua modalitate sa te uiti...

Google Photos Timeline view via Maps: o noua modalitate sa te uiti la poze

Timeline View din Google Photos este mai ușor de accesat și folosit pentru a parcurge colecția de poze.
Timeline View din Google Photos este mai ușor de accesat și folosit pentru a parcurge colecția de poze.

În urmă cu aproape jumătate de an vă spuneam că Google Photos a primit o nouă opțiune prin care putem vedea pozele asociate locațiilor pe unde ne-am plimbat – azi vă spun că opțiunea este acum extinsă, mai ușor de folosit. Opțiunea apare în tab-ul Search și dacă o activați veți putea vedea sub forma unor heat maps locațiile unde ați făcut cele mai multe poze.

Din Search și apoi Your Map aveți acces la această funcție și veți putea explora mai interesant colecția de poze. La prima accesare a noii opțiuni (că odată cu cel mai nou update Google Photos 5.23.2.347732259 veți sesiza și noua organizare a tab-urilor).

Trebuie să știți că pozele pe care le urcați în Photos au asociate detaliile de localizare (dacă aveați activă opțiunea în Camera), iar dacă nu aveți setată informația asta, Google va încerca să ghicească locația prin analiza imaginii și compararea cu altele din baza de date … v-ați prins? AI în acțiune, fie că vreți fie că nu vreți.

Evident, la zoom pe hartă veți putea vedea mai clar zonele pe unde ați făcut poze, practic o înregistrare a traseului pe care l-ați urmat în ziua respectivă. Asta dacă nu vă mai aduceați clar aminte pe unde ați fost și ce ați făcut.

Lăsând la o parte faptul că este evident cât de multe știe Google despre noi, faptul că poți vedea pozele în Timeline pe hartă e o funcție excelentă pe care vă recomand să o folosiți.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep