HomeFeaturedFocusXiaomi renunta de asemenea la incarcatoarele incluse in cutie

Xiaomi renunta de asemenea la incarcatoarele incluse in cutie

Xiaomi Mi 11

Xiaomi pare să fie un alt jucător de top 5 global care va urma exemplul celor de la Apple. Acela de a nu mai include încărcătorul în pachetul standard de vânzare a telefoanelor sale. Asta după ce Samsung a anunțat că va face același lucru. Și cred că, cu timpul, majoritatea companiilor producătoare vor urma acest trend. Asta deși în primă fază mai toată lumea i-a arătat cu degetul pe cei de la Apple și încercat să ironizeze strategia companiei din Cupertino.

Informația este una oficială și a fost adusă în atenția publicului larg de către CEO-ul companiei, Lei Jun. În mod ironic, cei de la Xiaomi au fost printre primii care au încercat să facă glume pe seama deciziei Apple. Iar acum, la modul cât se poate de oficial, ni se confirmă că noua familie de flagship-uri Mi 11 nu va veni cu încărcătorul inclus în cutie.

Ca o scurtă paranteză, Xiaomi Mi 11 (toată seria de terminale) va fi lansat oficial peste două zile, pe 28 decembrie.

Motivele invocate de oficialii companiei producătoare chineze sunt legate de o mai mare preocupare pentru consumul de resurse. Chipurile grija pentru mediul înconjurător este cea care a condus la adoptarea acestei măsuri. Nu aș avea nimic de comentat, atât timp cât prețul noului terminal va fi mai mic (prin comparație cu generația anterioară), din moment ce pachetul nu include și încărcătorul. Altfel, este doar o modalitate de a crește marja de profit pentru compania producătoare și nimi altceva.

Oricum, pentru Xiaomi cel puțin se pare că este direcția către care se îndreaptă lucrurile la modul general. Adică și aparițiile următoare (și nu doar din seria de vârfuri de gamă) vor avea aceeași caracteristică.

Ca urmare a acestei decizii, cutia noilor Mi 11 va fi mai mică și mai ușoară. Un alt mod, spune comunicatul oficial, de a proteja mediul înconjurător, printr-un consum mai mic de materiale. Să zicem că măcar aici sunt de acord. Dar, cu riscul de a repeta, ar trebui să vedem un preț de vânzare mai mic.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep