HomeFeaturedFocusNokia C1 Plus anuntat oficial, cel mai ieftin smartphone Android?

Nokia C1 Plus anuntat oficial, cel mai ieftin smartphone Android?

Nokia C1 Plus

Iată un candidat serios la titlul de cel mai ieftin smartphone Android, cel puțin pentru piața din Europa. Este vorba despre proaspăt anunțatul oficial Nokia C1 Plus cu al său preț de 69 euro. Un smartphone care, după părerea mea, i-a cam luat astfel fața colegului de promoție Nokia 5.4, care a fost anunțat și el oficial în același moment.

Prețul mic este cam singurul argument al acestui smartphone. Așa că nu trebuie să avem mari așteptări de la specificațiile sale tehnice. O configurație modestă, capabilă să ruleze un Android 10 Go Edition foarte aproape de forma stock.

Nokia C1 Plus este construit în jurul unui display IPS LCD de 5,45 inchi, cu rezoluție 960 x 480 pixeli (aspect 18:9). O construcție convențională, care presupune margini generoase în partea de sus și de jos. Pe marginea superioară își găsește loc o cameră foto frontală de 5 megapixeli.

Tot 5 megapixeli are și camera foto principală de pe spate. Singura, de altfel. Telefonul nu are nici cititor de amprentă digitală, așa că securizarea sa se face prin Face Unlock.

La interior avem un procesor despre care nu s-au oferit niciun fel de detalii. Plus o memorie RAM de 1 GB și o capacitate internă de stocare de 16 GB. Avem, din fericire, un slot microSD pentru extinderea memoriei interne.

Un acumulator la fel de modest ca restul configurației, cu capacitate de 2500 mAh, completează lista cu specificații tehnice pentru Nokia C1 Plus. O fi el cel mai ieftin smartphone Android, cel puțin din oferta HMD Global, dar cred că un efort financiar s-ar putea să merite din plin. Deocamdată nu se știe când va fi pus în vânzare.

via HMD Global

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep