HomeMobileAndroidVideo: Samsung a lansat cipset-ul Exynos 1080 cu 5G cu detalii interesante

Video: Samsung a lansat cipset-ul Exynos 1080 cu 5G cu detalii interesante

Săptămâna trecută Samsung a lansat cipset-ul Exynos 1080 cu suport 5G și odată cu el și un material video în care explică noutățile.
Săptămâna trecută Samsung a lansat cipset-ul Exynos 1080 cu suport 5G și odată cu el și un material video în care explică noutățile.

Samsung a lansat noul cipset Exynos 1080 cu suport 5G în cadrul unui eveniment online desfășurat în Shanghai, China, iar acum ne oferă mai multe detalii despre acesta într-un scurt material video. Ideea din spatele clipului postat pe YouTube este că noul cipset poate să facă telefonul să zboare – adică viitoarea serie Galaxy S21 sau cum se va numi ea.

Exynos 1080 este un cipset premium mid-range, cu suport 5G creat pentru viitoarele flagship-uri Samsung (posibil și ale altor producători), capabil să ofere viteze de dowload de 5.1 Gbps pe rețele NR Sub-6GHz. Pentru că nu se poate altfel, noul cipset are și NPU (neural processing unit) pentru operațiile AI executate local, cu un potențial de 5.7 TOPS (trillion operations per second).

Din materialul video mai reiese și că Exynos 1080 va fi primul cu suport pentru noua generație ARM Cortex A78 CPU, cu frecvențe de 2.8 GHz. Pe lângă acestea mai exstă alte trei procesoare ARM Cortex A78 la 2.6 GHz și patru Cortex-A55 la 2.0 GHz. Cipsetul suporta LPDDR5 RAM și UFS 3.1, cu GPU Mali-G78.

Noul Exynos 1080 este compatibil cu HDR10+ și are suport pentru rate de 144 Hz asociate display-ului, la rezoluție Full HD+.

Poate că mult mai interesantă este informația legată de compatibilitatea cu camere foto ce ar putea avea senzori de … 200 MP, care în combinație cu NPU și software-ul adecvat ar trebui să fie un punct de cotitură în ceea ce privește fotografia pe smartphone, unde Samsung a cam rămas în urmă în ultima vreme.

Să nu uităm că Samsung Exynos 1080 este primul procesor făcut pe tehnologia 5nmEUV FinFET, care ar trebui să nu se încălzească foarte mult – încălzirea excesivă este încă o problemă importantă pe toate cipset-urile moderne de smartphone.

Legat de performanță, Exynos 1080 și noile procesoare ARM Cortex A78 ar trebui să dubleze performanța arhitecturii actuale – că parcă asta e cel mai important lucru acum, să dublăm performanța smartphone-urilor ca să fie capabile să afișeze o amărâtă de interfață Android.

Pe mine mă interesează să văd autonomia și nu performanța, pentru că ce avem acum este mai mult decât suficient. Din câte am înțeles primele aparate care vor veni cu Exynos 108 sunt cele din viitoarea serie Vivo din 2021.

via GC

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep