HomeFeaturedFocusSamsung va livra sub 300 de milioane de telefoane in 2020

Samsung va livra sub 300 de milioane de telefoane in 2020

Samsung

Va fi prima dată în nouă ani când compania coreeană nu va reuși să depășească această barieră. Un lucru destul de grav pentru producătorul de telefoane. Însă, în același timp, o cifră scuzabilă pentru Samsung pentru un an cu totul special. Un 2020 care, în contextul pandemiei care a lovit întreaga planetă, a avut și perioade de blocaj aproape total în piața de telefonie.

În primul rând trebuie făcută o scurtă paranteză. Cifrele se referă la numărul total de dispozitive livrate. Telefoane includ atât segmentul de smartphone, cât și zona de feature phone, acolo unde Samsung încă este prezent. Prezent dar fără o importanță prea mare pe piața telefoanelor basic, acolo unde anumite companii chineze no name fac vânzări mult mai mari.

Predicțiile spun că la finalul anului Samsung va reuși o cifră de livrări de aproximativ 270 de milioane de unități. Asta după ce în primele nouă luni ale anului a reușit să livreze 189 milioane de unități. Rămâne de văzut dacă cifra mai mică decât în anii anteriori se va suprapune peste o contracție a pieței globale. Sau cota de piață a coreenilor va scădea și ea.

Compania producătoare se arată însă foarte optimistă pentru anul viitor. Samsung și-a propus să revină peste bariera de 300 de milioane de unități și să livreze aproximativ 307 milioane de telefoane în 2021. Dintre acestea 287 milioane vor fi telefoane smart, iar restul feature phone. Iar din zona de smartphone, compania își propune ca 50 de milioane de unități să fie vârfuri de gamă.

Este un plan realizabil în condițiile în care 5G-ul devine tot mai prezent la nivel global și utilizatorii încep să conștientizeze importanța unei viteze mai mari de transfer a datelor. Sper să le reușească celor de la Samsung care conduc încă piața globală de smartphone.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep