HomeFeaturedFocusSygic beta este prima solutie de navigare asistate de GP, non Google,...

Sygic beta este prima solutie de navigare asistate de GP, non Google, care poate fi folosita cu Android Auto

După ce Google a anunțat la începutul anului că o să permită și aplicațiilor terțe folosirea API-urilor de Android Auto, acum avem primul beta Sygic care poate fi folosit prin Android Auto.

De câteva zile avem în Play Store aplicația Sygic beta ce are inclusă funcționalitatea de integrare cu Android Auto. Este prima aplicație terță de navigație asistată de GPS care poate să fie folosită în mașină prin Android Auto, după ce Google a anunțat la începutul anului că va deschide API-ul Android Auto și pentru terți. Datorită acestui lucru utilizatorii vor putea să folosească și altceva în afară de Waze și Google Maps pentru navigație.

Pe de o parte este o veste bună: de acum nu mai suntem legați de update-urile de hărți date de producătorul soluției de navigație cu care este dotată mașina, pe de altă parte se distruge un business ce producea bani buni – de exemplu actualizarea pentru hărți Here WeGo pentru Mazda costă 92 EUR pentru 3 ani.

Sygic este una dintre cele mai folosite soluții de navigare asistată de GPS, cu peste 50 de milioane de download-uri în Play Store. De altfel, bănuiesc că știți și faptul că Sygic are birouri în Cluj pentru echipa de dezvoltare. Și la fel ca Here WeGo, Sygic permite descărcarea offline a hărților pentru a putea fi folosite și în zone unde nu există acces internet.

Via Reddit avem și câteva imagini cu Sygic funcționând în Android Auto:

Dacă vă tentează să vedeți cum merge, intrați în programul beta al Sygic, deschis pentru oricine e interesat. După ce veți instala cel mai recent build, o să vă puteți bucura de Sygic în Android Auto.

Eu folosesc Here WeGo (care are fix aceleași hărți precum soluția navigare a Mazda 2019) și aștept cu interes momentul în care și aceasta o să fie integrată în Android Auto, deși îmi e teamă că treaba asta nu se va întâmpla curând fix din motivul explicat anterior: se vor pierde bani foarte mulți, aplicația Here WeGo fiind gratuită, față de versiunea instalată pe nu număr mare de mașini, care costă destul de mult.

Poate totuși mă voi înșela.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep