HomeMobileAndroidO noua victima in razboiul SUA - China: Xiaomi ajunge pe lista...

O noua victima in razboiul SUA – China: Xiaomi ajunge pe lista neagra!

La finalul mandatului admnistrației Trump și compania Xiaomi e inclusă pe lista neagră a guvernului SUA, alături de Huawei.
La finalul mandatului admnistrației Trump și compania Xiaomi e inclusă pe lista neagră a guvernului SUA, alături de Huawei.

Știți că sunt imediat doi ani de când SUA a pus Hauwei pe lista neagră a companiilor cu care entitățile americane nu mai pot face comerț direct, acum, la final de mandat Trump, pe această listă e adăugat și celălalt mare producător de gagdet-uri din China: Xiaomi.

Decizia a venit vineri și după anunțul făcut de guvernul SUA, acțiunile Xiaomi au scăzut cu 10%. Motivația este aceiași: protejarea intereselor naționale și acuze de spionaj și legături cu guvernul/armata Chinei. După ce Huawei a primit o lovitură importantă atunci când a fost pusă pe lista neagră și nu a mai putut cumpăra și folosi componente produse de companiile americane, fapt ce i-a stopat pentru moment creșterea fulminantă de pe piața de smartphone-uri, Xiaomi se va găsi în aceiași situație dacă nu cumva noul guvern Biden nu va face niște modificări.

Xiaomi este compania chineză privită ca varianta Apple a Chinei, ce produce smartphone-uri care arată aproape identic cu cele Apple și alte gadget-uri cu design similar filozofiei Apple. A fost fondată acum 10 ani de către Lei Jun iar unul dintre investitorii inițiali fiind chiar Qualcomm.

Dacă lucrurile nu se schimbă e foarte posibil ca Xiaomi să ajungă în aceiași situație ca Huawei și nu doar că nu va mai putea folosi componente din SUA dar va pierde și accesul la serviciile Google din Android, sistemul de operare pe care îl folosește pe smartphone-urile sale, ceea ce o să fie o oportunitate majoră pentru Huawei în ceea ce privește promovarea magazinului de aplicații AppGallery și de ce nu, poate și pentru viitorul său sistemul de operare pentru smartphone-uri și alte gadget-uri, gândit ca alternativă la Android.

S-ar putea să vină timpuri grele pentru Xiaomi.

via Bloomberg

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep