HomeFeaturedFocusWindows 10X merge (oarecum) pe Lumia 950 XL

Windows 10X merge (oarecum) pe Lumia 950 XL

Veste bună: entuziaștii lucrează la realizarea unei versiuni funcționale de Windows 10X pe Lumia 950 XL.
Veste bună: entuziaștii lucrează la realizarea unei versiuni funcționale de Windows 10X pe Lumia 950 XL.

Zilele acestea am văzut că a ieșit un ISO cu Windows 10X și dincolo de posibilitatea de a-l testa în emulare, entuziaștii au început să lucreze la posibilitatea de instalare pe Lumia 950 XL. Și se pare că lucrurile merg bine, ceea ce înseamnă că există o șansă să vedem sistemul de operare Microsoft pe anumite smartphone-uri cu Windows 10 – dacă tot am rămas cu ele și nu mai putem face nimic, e o ocazie excelentă să testăm Windows 10X.

Gustave, unul dintre cei mai cunoscuți entuziaști în comunitatea Windows 10 Mobile a postat mesajul de mai sus și ne dă speranțe că lucrurile ar putea merge chiar și mai departe, dat fiind că a reușit să pornească instalarea Windows 10X pe Lumia 950 XL:

Windows 10X pe Lumia 950 XL.

Procesul e abia la început și mă aștept să apară multe probleme până când (și bineînțeles, DACĂ!) Windows 10X va funcționa pe Lumia 950 XL. Odată cu închiderea Windows 10 Mobile, Microsoft a ieșit aproape complet din zona ARM, dar odată cu MacBook-urile M1 s-ar putea ca lucrurile să schimbe, iarăși. Windows 10X este sistemul de operare al Microsoft, mai robust și cu o interfață grafică mai interesantă, creat pentru a putea fi folosit și pe dispozitive cu mai puține resurse.

O să fie interesant să vedem cum evoluează munca lui Gustave și dacă rezultatul o să fie cel scontat. Pentru că în această situație o să fiu și eu tentat să reactivez Lumia 950 XL cu Display Dock ca să văd cum stă treaba.

Vouă cum vi se pare ideea?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep