HomeMobileAndroidRezolvare: apelurile de voce pe Android Auto nu mai merg prin sistemul...

Rezolvare: apelurile de voce pe Android Auto nu mai merg prin sistemul audio al masinii

Îți arăt cum rezolvi problema legată de imposibilitatea de preluare/efectuare a apelurilor de voce prin head unit-ul mașinii atunci când Android Auto e pornit.
Îți arăt cum rezolvi problema legată de imposibilitatea de preluare/efectuare a apelurilor de voce prin head unit-ul mașinii atunci când Android Auto e pornit.

De vreo câteva luni m-am trezit în situația în care nu mai puteam să pornesc apeluri de voce pe Android Auto via head unit-ul Mazda și mi-a luat ceva până să mă prind care este cauza. Inițial am crezut că e o problemă Android Auto, pe urmă am dat vina pe Galaxy Note20/Huawei P40 Pro și implementarea conexiunii Bluetooth, dar degeaba.

Ori de câte ori trebuia sa efectuez un apel de voce prin Phone de pe Android Auto, invariabil conversația era mutată pe speaker-ul telefonului și nu prin sistemul audio al mașinii. După ce interlocutorul răspundea, aveam posibilitatea de a muta sunetul din speaker pe sistemul audio al mașinii (în interfața Phone din Android auto, apeși pe al doilea buton din dreapta – cel de lângă microfon – și poți muta în sistemul mașinii, speaker phone), doar că treaba asta este enervantă, pentru că te obligă să îți muți atenția de pe drum pe head unit. Pe de altă parte, preluarea de apeluri nu are același comportament, implicit fiind trimisă (așa cum e normal) prin head unit-ul mașinii.

Care e rezolvarea?

Stând și analizând ce s-a schimbat din momentul în care am observat prima dată problema mi-am dat seama că momentul respectiv coincide cu cel în care am început să folosesc un ceas smart cu opțiuni de preluare a apelurilor (un excelent Huawei GT2 Pro) și instant mi-a picat fisa: e o problemă de Android.

Vedeți voi, având asociat un ceas smart cu difuzor și microfon, acesta este văzut de telefon ca și o cască Bluetooth și automat vine să redirecționeze apelurile pe el. Din acest motiv, atunci când telefonul e conectat pe Android Auto prin fir, conexiunea Bluetooth de pe telefon pe ceas e activă și considerată principală, în ciuda faptului că normal ar fi ca tot ce înseamnă partea de telefonie să meargă via Android Auto în sistemul audio al mașinii.

Și mi-a dat prin cap sa fac un mic experiment: am deconectat ceasul de la telefon și am folosit Android Auto pe mașina. Apelurile de voce merg perfect prin head unit-ul Mazda, atât pentru efectuare cât și pentru primire. Bănuiala mea s-a adeverit și problema e clar legată de modul în care sistemul de operare Android știe să lucreze cu dispozitivele de tip head set Bluetooth.

Teoretic ar trebui să fie o posibilitate de a schimba prioritatea din lista de dispozitive Bluetooth și să muți cumva head unit-ul Android Auto înaintea ceasului. Eu nu am reușit încă să rezolv problema asta – mai sap.

Până atunci, dacă vă aflați în aceiași situație ca mine, soluția simplă ar fi ca atunci când mergeți mult cu mașina și aveți nevoie de Android Auto și pentru apelurile de voce, deconectați-vă ceasul smart de la telefon. Și lucrurile funcționează!

Sper să vă fie de folos rezolvarea asta.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep