HomeFeaturedFocusMicrosoft lanseaza de azi un nou widget pentru Windows 10 taskbar

Microsoft lanseaza de azi un nou widget pentru Windows 10 taskbar

Începând de astăzi utilizatorii de Windows 10 primesc un nou widget pentru Taskbar ce permite afișarea vremii și a știrilor personalizate.
Începând de astăzi utilizatorii de Windows 10 primesc un nou widget pentru Taskbar ce permite afișarea vremii și a știrilor personalizate.

Una dintre cele mai importante schimbări din ultimii ani pentru Windows 10 e disponibilă de astăzi: puteți instala în Taskbar un nou widget ce aduce prognoza meteo și știri personalizate din diverse categorii, inclusiv informații despre bursă și sport. Informațiile ajung în widget prin rețeaua Microsoft News unde există selectate peste 4500 de surse, iar AI-ul Microsoft decide ce e relevant pe baza zonelor noastre de interes.

Exact la fel ca în cazul Google News, pe măsură ce anumite tipuri de informații sunt ascunse/refuzate de utilizator, AI-ul va înțelege că nu mai trebuie să ne deranjeze cu așa ceva. Iar cine nu e interesat să folosească tehnologia, o poate dezactiva de la început.

Începând de astăzi noul widget ar trebui să fie disponibil pentru utilizatorii care au deja update-ul Windows 10 April 2021, în săptămânile următoare această opțiune urmând să ajungă și pe celelalte versiuni, odată cu lansarea patch-ului de securitate pentru luna mai.

Dacă nu vedeți încă update-ul atunci va trebui să mai aveți puțin răbdare până când pachetul va fi disponibil și pentru versiunea de Windows pe care o folosiți. Din păcate Windows 10 20H2 nu a primit nici el update-ul încă.

TheVerge spune că e posibil ca acesta să fie instalat pe versiuni mai vechi de WIndows 10 (1909 de exemplu) dacă este instalat KB5001396. Nu am avut ocazia să testez ca să pot spune dacă e adevărat sau nu.

Poate că mulți s-ar fi așteptat ca această opțiune să vină direct cu update-ul 21H1 de luna viitoare, sau cel mai târziu cu 21H2 din toamnă. Cu toate astea, se pare că versiuni mai vechi de Windows 10 au acces la funcții mai noi, mai repede decât utilizatorii entuziaști.

Eu încă nu am opțiunea activă pe Windows 10 20H2, deși am pus pachetul de update din aprilie. Mai aștept, poate că și de data asta este o lansare graduală.

La voi a venit?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep