HomeFeaturedFocusAmazon achizitioneaza MGM pentru 8,75 miliarde dolari

Amazon achizitioneaza MGM pentru 8,75 miliarde dolari

Amazon

Amazon a anunțat astăzi că este aproape să finalizeze achiziția MGM (Metro Goldwyn Mayer). Valoarea acestei tranzacții este de 8,75 miliarde dolari. Este o mișcare prin care compania încearcă să mai scadă ecartul față de Netflix sau Disney+, serviciile de streaming video pe care le consideră în prezent principalii competitori.

Prin această achiziție, serviciul Prime de streaming video se va îmbogății cu peste 4000 de filme și 17000 de ore de show-uri. Unele dintre acestea sunt titluri clasice, vechi de aproape 100 de ani. O adiție care s-ar putea să atragă noi abonați. Unii s-au grăbit să afirme că și seria James Bond a fost una dintre mizele acestei tranzacții. Nu cred sincer aduce un mare plus pentru abonații Prime, din moment ce a fost oferită gratuit pe YouTube în perioada de lock-down.

Amazon investește enorm în serviciul său de streaming video. Achiziția MGM este doar un pas din tot procesul de dezvoltare. Compania are propriile studiori care produc conținut exclusiv pentru platforma de streaming.

Au început să apară și speculațiile conform cărora, odată integrat tot conținutul MGM în biblioteca de filme, emisiuni și documentare oferită abonaților de Prime, s-ar putea să vedem și o creștere a prețurilor. Poate că este prea devreme. Cred sincer că mai degrabă conținutul exclusiv poate reprezenta un catalizator pentru a ridica prețurile abonamentelor.

Deși a fost confirmată oficial, tranzacția dintre Amazon și MGM (de fapt achiziția MGM-ului de către compania lui Jeff Bezos) mai are de trecut toate aprobările și vizele instituțiilor americane. Procese care ar putea să dureze ceva.

via TheVerge

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep