HomeFeaturedFocusFaceti rapid update la iOS 14.5.1 ca repara vulnerabilitati folosite deja pe...

Faceti rapid update la iOS 14.5.1 ca repara vulnerabilitati folosite deja pe internet

iOS 14.5.1 lansat aseară de Apple repară două vulnerabilități critice din motorul WebKit, folosite deja de hackeri pentru a ataca aparatele iOS.
iOS 14.5.1 lansat aseară de Apple repară două vulnerabilități critice din motorul WebKit, folosite deja de hackeri pentru a ataca aparatele iOS.

La nici o săptămână de la lansarea iOS 14.5 Apple ne rezervă încă un update, lansat rapid (în stilul propriu din ultima vreme): 14.5.1. La prima vedere el vine să repare un bug minor în funcționalitatea App Tracking Transparency și poate din cauza asta să scape neobservat. În realitate el aduce și două patch-uri de securitate pentru CVE-2021-30665 și CVE-2021-30663 ce afectează motorul de randare WebKit (cel folosit de browser-ul Safari) și care sunt deja exploatate de hackeri pentru a obține accesul neautorizat la iDevice-uri.

Înainte de a discuta modul defectuos în care Apple continuă să livreze update-urile de iOS/macOS, vă recomand să faceți rapid update la iOS 14.5.1 și poate că e un moment bun să renunțați la Safari în favoarea unui browser mai complet precum Chromium Edge sau Chrome care se vor actualiza automat, transparent.

Noul update se instalează relativ rapid – are doar 127MB și nu am văzut să aibă impact negativ asupra iPhone-ului, iPad-ului.

Dacă nu aveți încă notificarea legată de disponibilitatea noului update, deschideți Settings, General > Software Update.

Spor!

Mai multe detalii despre acest update aveți pe site-ul Apple.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep