HomeFeaturedFocusMicrosoft schimba fontul standard Calibri din Office si ne cere sa alegem...

Microsoft schimba fontul standard Calibri din Office si ne cere sa alegem dintr-o suita de 5 fonturi noi

După mai bine de 15 ani Microsoft a decis să schimbe fontul standard din suita Office și cere părerea utilizatorilor vizavi de 5 propuneri.
După mai bine de 15 ani Microsoft a decis să schimbe fontul standard din suita Office și cere părerea utilizatorilor vizavi de 5 propuneri.

Microsoft va schimba fontul standard din suita Office și pentru a face o alegere bună, cere părerea utilizatorilor. Cu toate că există vreo 700 de fonturi în Word, Microsoft a creat/licențiat cinci noi variante care să înlocuiască standardul (și depășitul deja) Calibri. Noile propuneri fac parte din categoria sans-serif și au mai multe stiluri ce includ și variante moderne și tradiționale.

Noul font, care va fi ales cu ajutorul utilizatorilor va fi opțiunea standard în suita Office din 2022.

Cele cinci noi fonturi sunt Berstadt, Grandview, Seaford, Skeen și Tenorie – le puteți vedea mai sus.

Bierstadt este creat de Steve Matteson și e inspirat din caligrafia elevețiană de la mijlocul secolului 20.

Grandview este cel mai puternic dintre fonturi, fiind inspirat din fonturile folosite pentru semnalizarea străzilor în Germania. După cum puteți observa, fontul este clar, extrem de vizibil.

Seaford, creat de Tobias Frere-Jones, Nina Stössinger și Fred Shallcrass, este puțin mai îngroșat, cu spații generoase între litere. Am înțeles că cei ce l-au desenat s-au inspirat din design-ul fotoliilor de epocă.

Tenorite este creat de Erin McLaughlin și Wei Huang, fiind cel care seamănă cel mai mult cu ceea ce am fost obișnuiți până acum. Are rădăcini în Times New Roman, cu spații generoase și elemente de punctuație clare.

Setul de fonturi Tenorite.

Al cincilea font, Skeena, creat de John Hudson și Paul Hanslow, pare o combinație într-o fonturile mai groase și cele subțiri, cu unduiri interesante pentru S,A și J.

Acum că v-am captat atenția trebuie să știți că noile fonturi sunt deja disponibile în pachetul Microsoft 365 și puteți să vă jucați cu ele, iar în perioada următoare Microsoft va face mai multe chestionare pe marginea lor, pentru a vedea care sunt preferințele utilizatorilor.

Așa că dacă vreți să vă spuneți părerea, o puteți face de îndată ce vor începe chestionarele. Și în urma deciziei o să vedem și care e noul font de Office în 2022.

Trecând la lucruri practice, care font vă place mai mult? Mie îmi place Bierstadt pentru că e clar, ușor de citit.

Setul de fonturi Bierstadt.

Mai multe detalii despre inițiativa Microsoft găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep