HomeFeaturedFocusWindows 10 May 2021 Update (21H1) e disponibil pentru download!

Windows 10 May 2021 Update (21H1) e disponibil pentru download!

Prima actualizare majoră de Windows 10 (21H1) din acest an e disponibilă pentru download: Windows 10 May 2021 Update.
Prima actualizare majoră de Windows 10 (21H1) din acest an e disponibilă pentru download: Windows 10 May 2021 Update.

În această seară Microsoft a dat drumul (gradual, ca de obicei) la cel mai nouă versiune de Windows 10, denumită May 2021 Update. După cum știți, în ultimii ani nu mai există versiuni majore de Windows 10 așa cum am fost obișnuiți până la 10, ci seturi de update-uri incrementale, lansate în primăvară și toamnă.

Versiunea din 2021, adică Windows 10 May 2021 Update e disponibilă pentru download și cei interesați o pot accesa în Windows Update (Settings > Update & Security > Windows Update) and select Check for updates). Dat fiind că Microsoft optimizează accesul la serverele de download e posibil ca nu toată lumea să poată vedea acest update acum – dacă e așa, încercați puțin mai încolo.

De data asta, actualizarea de primăvară pentru Windows 10 nu aduce prea multe schimbări și nici măcar unele majore: este construit pentru optimizarea lucrului de acasă, cu cele mai multe schimbări legate de acest aspect. De exemplu opțiuni noi pentru folosirea Windows Hello cu mai multe camere web (internă și externă) pe același sistem.

Apoi vorbim despre optimizări de performanță pentru Windows Defender Application Guard, în special pentru scenarii de scanare de documente office, unde timpul este îmbunătățit semnificativ. Pe lângă acestea Windows 10 May 2021 Update aduce și îmbunătățiri de performanță pentru Windows Management Instrumentation (WMI) Group Policy Service (GPSVC).

Cel mai probabil că nu veți vedea/simți schimbările din Windows 10 May 2021 Update, acest pachet putând să treacă neobservat. Asta pentru că schimbările faine de interfață (icon-uri noi, opțiuni noi de funcționalitate, suport mai bun pentru folosirea mai multor monitoare etc.) vor veni abia în toamnă – despre unele dintre ele am vorbit deja când am anunțat disponibilitatea noilor versiuni Windows 10 Insider Preview.

Partea cea mai faină legată de Windows 10 May 2021 Update este că update-ul are o dimensiune mică și se va instala rapid – secretul constă în faptul că multe din schimbările pe care le aduce sunt probabil deja pe sistemul vostru, în urma update-urilor precedente, doar că sunt inactive. Odată ce va fi disponibil și pentru sistemul vostru, acesta va activa schimbările, fără să fie nevoie să mai aducă fișierele necesare.

În mod ciudat, eu nu văd încă actualizarea pe cele două laptop-uri pe care le am pe Windows 10 20H2, așa că mai am puțin de așteptat.

Spor la download!

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep