HomeMobileAndroidVideo: Huawei a prezentat oficial noul sistem de operare HarmonyOS 2.0

Video: Huawei a prezentat oficial noul sistem de operare HarmonyOS 2.0

În această după-amiază Huawei a prezentat oficial noul său sistem de operare HarmonyOS 2.0.
În această după-amiază Huawei a prezentat oficial noul său sistem de operare HarmonyOS 2.0.

Huawei a anunțat astăzi noul să sistem de operare HarmonyOS 2.0 ce va veni pe aproape 100 de dispozitive (smartphone-uri, tablete, ceasuri smart și televizoare – aici e lista completă) în perioada următoare. Va fi o schimbare importantă, fiind vorba despre o versiune open-source de Android peste care sunt puse serviciile HMS (Huawei Mobile Services) care le înlocuiesc pe cele Google, pe care compania chineză nu le mai poate oferi din cauza restricțiilor impuse de guvernul SUA.

Din prezentarea de astăzi am reținut că HarmonyOS 2.0 va permite smartphone-urilor Huawei să se integreze mai ușor cu alte dispozitive, incluzând aici căști și boxe externe, de care se vor putea lega printr-o simplă operație de drag & drop. Vor exista widget-uri mai complexe, puse direct pe ecranul principal, ce par să semene destul de mult cu cele din iOS (și nu ne miră treaba asta). Tot în cadrul prezentării de astăzi am aflat și că noul HarmonyOS 2.0 va fi mai rapid decât implementarea actuală de Android 10 cu EMUI 11.

Deși sistemul de operare a fost lansat oficial, eu nu am încă update-urile pe Huawei Mate 30 Pro sau Huawei P40 Pro. Huawei a spus că acestea vor putea fi instalate prin update-uri OTA, sau pot să fie puse de echipele de suport din cadrul magazinelor Huawei.

Imediat ce intru în posesia unui build funcțional de HarmonyOS 2.0 o să vă spun mai multe despre ele. Până atunci vă recomand să urmăriți prezentarea Hauwei de astăzi:

Cum vi se pare?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep