HomeFeaturedFocusNokia XR20 prezentat oficial, smartphone 5G ultra-rezistent

Nokia XR20 prezentat oficial, smartphone 5G ultra-rezistent

Nokia XR20

HMD Global a prezentat în cadrul evenimentului pe care l-a găzduit și un smartphone de tip rugged. O apariție așteptată și anticipată de mulți fani. Nokia XR20 este numele acestui proiect. Unul care, cred eu, are șanse destul de mari de reușită. Asta pentru că cei de la Nokia au știut să îl facă de cursă lungă și la nivel software. Aici s-ar putea să fie marele lor plus.

Și o să încep cu acest aspect software. Compania promite pentru Android-ul 11 lăsat aproape stock nu mai puțin de patru ani de update-uri lunare de securitate. Plus trei upgrade-uri majore ale sistemului de operare. Ceea ce înseamnă că acesta va primi inclusiv Android 14 atunci când va fi momentul. O chestie cu care puține dispozitive se pot lăuda în prezent.

Pe partea de rezistență fizică, trebuie să amintim mai multe elemente. În primul rând certificarea IP68 care atestă rezistența la apă și praf. Terminalul poate fi scufundat până la 1,5 metri, timp de cel mult 30 de minute. Standardul MIL-STD810H este respectat și el. Telefonul rezistă la căzături pe suprafețe dure de la înălțimi de cel mult 1,8 metri. Asta și datorită protecției speciale de pe spate și sticlei Gorilla Glass Victus care protejează ecranul.

Din punctul de vedere al acestor detalii, Nokia XR20 este similar cu Motorola Defy (2021) pe care tocmai l-am testat.

Însă lucrurile se schimbă drastic la interior, în favoarea dispozitivului Nokia. În primul rând, datorită chipset-ului Qualcomm Snapdragon 480, avem suport pentru rețelele 5G. Procesorul rulează în combinație cu o memorie RAM de 6 GB și o capacitate internă de stocare de 128 GB. Este singura variantă de memorii, dar există slot microSD pentru a extinde spațiul de stocare.

Ecranul IPS LCD are o diagonală de 6,67 inchi și o rezoluție fullHD+ (2400 x 1080 pixeli, aspect 20:9). Poate fi utilizat și cu mănuși sau cu mâna udă. În partea de sus are un orificiu central pentru o cameră foto frontală cu rezoluție de 8 megapixeli.

Pe spate avem un sistem dual camera realizat în colaborare cu Zeiss. Senzorul principal de 48 megapixeli este ajutat de un ultrawide de 13 megapixeli.

Cititorul de amprentă este plasat lateral. Pe muchia de sus telefonul are un buton hardware care poate fi configurat în funcție de nevoile utilizatorului.

Acumulatorul lui Nokia XR20 are o capacitate de 4630 mAh. Se poate încărca cu până la 18W. Oferă suport și pentru încărcare wireless de 15W.

Telefonul are un preț de vânzare de 550 dolari. Va deveni disponibil la sfârșitul lunii august.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep