HomeFeaturedFocusOrange o sa vanda si smartphone-uri premium reconditionate: iPhone 8 64GB la...

Orange o sa vanda si smartphone-uri premium reconditionate: iPhone 8 64GB la 1100 LEI

Orange pornește o inițiativă prin care vinde online (împreună cu Recommerce) smartphone-uri premium recondiționate.
Orange pornește o inițiativă prin care vinde online (împreună cu Recommerce) smartphone-uri premium recondiționate.

Orange e primul operator din România care o să vândă online smartphone-uri premium recondiționate, la prețuri interesante (rămâne să vedem care vor fi) și cu garanție de 12 luni. Sub pretextul că astfel contribuie la reducerea impactului deșeurilor electronice ascupra mediului înconjurător, campania Orange ”Pentru mine și natură” oferă celor interesați aparate de top la prețuri mai mici.

Pentru această campanie, Orange adaugă listei de parteneri compania Recommerce, cunoscută pentru gestionarea consumului de resurse prin recondiționarea dispozitivelor și pregătirea acestora pentru utilizarea în siguranță de către noii proprietari. „Românii fac parte din rândul cumpărătorilor bine informați atunci când vine vorba de achiziționarea unui gadget nou, fiind foarte atenți la calitatea produsului. Ei sunt acel tip de utilizatori care citesc recenzii online, evaluează caracteristicile produselor și compară atent prețurile. Smartphone-urile noastre recondiționate vin într-o formă și stare de funcționare perfecte, sunt însoțite de o garanție de 12 luni și au un preț mult mai mic decât un dispozitiv nou. Prin urmare, acestea sunt o opțiune foarte atrăgătoare pentru cumpărătorii inteligenți”, a spus Grégoire Vigroux, Co-Fondator Recommerce România.

În sine ideea nu e rea, ea funcționând foarte bine în alte țări și în plus permite și reciclarea aparatelor. Rămâne să vedem și cum o să fie pusă în practică – pe site-ul Orange sunt deja afișate prețuri pentru modele iPhone XS, 8 și iPhone XR, de la 1139 LEI ș până la 2400 LEI, împreună cu abonamente Fun 8.

Pentru comparație, pe eMag un iPhone 8 64GB GOLD costă 2100 LEI în timp ce în oferta Orange Eco Friendly (așa sunt marcate aparatele recondiționate) acesta este 1139 LEI cu un abonament Fun 8 (15GB incluși). Eu zic că merită diferența.

Campania „Premium pentru mine și natură” include dispozitive premium deținute anterior de alți utilizatori, care au fost recondiționate și aduse cât mai aproape de starea originală. „Diversificarea portofoliului nostru prin includerea unor opțiuni eco-friendly reprezintă contribuția noastră la o economie circulară și răspunde nevoii clienților de a beneficia de telefoane de top la prețuri atractive. Prin alegerea unui telefon recondiționat, clienții contribuie la reducerea resurselor necesare pentru creearea, transportul și depozitarea unui nou telefon”, spune Pierre-Etienne Cizeron, Chief Marketing Officer, Orange România.

Orange face și precizare importantă legată de definiția smartphone-urilor recondiționate: ”Recondiționarea unui smartphone constă în procesul de readucere a unui produs folosit într-o stare foarte bună de funcționare, prin curățarea, înlocuirea și / sau repararea componentelor principale. Același proces asigură și efectuarea de modificări ale aspectului unui produs, astfel încât diferențele dintre acesta și un telefon nou să fie, pe cât posibil, imperceptibile.”

De exemplu în Germania sunt site-uri specializate ce vând produse similare, la prețuri foarte bune și știu multe persoane care au optat pentru așa ceva în locul unor modele noi, pentru că primești garanție (lucru ce nu se întâmplă când iei un aparat similar de pe site-urile de ocazii), ai un preț bun și în final aparatele reintră în consum, mărindu-le durata de viață.

De asta salut inițiativa Orange.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep