HomeFeaturedFocusCum fotografiaza Xiaomi Mi 11 Ultra

Cum fotografiaza Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi Mi 11 Ultra este un adevărat flagship. Nu mai încape nicio urmă de îndoială. Au fost eliminate în momentul în care i-am testat performanțele. Am adăugat și un test de baterie, pentru că și autonomia este un aspect important pentru utilizatorul de smartphone în general. Ba chiar am prezentat și câteva huse de protecție pentru el, de la partenerii noștri de la MobileDirect.

Evident, nu puteam trece peste acest vârf de gamă impresionant (cu preț pe măsură), fără a analiza puțin și performanțele foto. Mai ales că erau așteptări destul de mari de la sistemul de camere de pe Mi 11 Ultra. Iar comunicarea companiei s-a concentrat destul de mult pe acest aspect.

De precizat că Xiaomi Mi 11 Ultra are pe partea din spate un sistem de trei camere foto. Senzorul principal are o rezoluție de 50 megapixeli (f/2.0, 24mm, 1/1.12″, 1.4µm, Dual Pixel PDAF, Laser AF, OIS). Este ajutat de un ultrawide de 48 megapixeli (f/2.2, 12mm, 128˚, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF). Cel de-al treilea senzor este unul telephoto de tip periscop, cu rezoluție tot de 48 megapixeli (f/4.1, 120mm, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF, OIS, 5x optical zoom).

Adevărul este că modulul foto de pe spate este atipic. Nu doar că este foarte mare, asta pentru că integrează și ecranul secundar pentru notificări. Dar iese și foarte mult în evidență (grosime) față de restul terminalului. Să zicem că utilizatorul se obișnuiește destul de repede cu acest detaliu de construcție.

Impresionează de asemenea și cei doi senzori de dimensiuni foarte mari, dar și senzorul telephoto de tip periscop. Care este însoțit de inscripția 120x ce face referire la zoom-ul hibrid. Chiar și așa, avem o capacitate de zoom/mărire pe care nu puteam să nu o testez.

Așa că m-am decis să iau telefonul cu mine în Grecia. Încă de la început trebuie să spun că nu am reușit să îi acord toată atenția pe care o merită sistemul lui foto. Însă am reușit să culeg destule fotografii. Toate realizate pe modul Auto, pe care îl folosesc aproape toți utilizatorii de smartphone.

M-am bucurat că apucasem să fac câteva poze și cu biserica cu specific maramureșan construită la noi în localitate, într-o seară în care soarele începuse deja să apună. Așa am avut mai multe poze pe care să vi le arăt.

Asta și pentru că aproape ca întotdeauna, concediul trece cu viteză și se termină parcă prea repede. Așa că nu am apucat să îl butonez pe Xiaomi Mi 11 Ultra foarte intens. Însă tot am câteva fotografii pe care vi le supun atenției mai jos.

Ba chiar m-am întrebuințat destul de serios într-o dimineață și m-am trezit la 5 AM pentru a prinde momentul răsăritului. Efortul a meritat din plin.

În ceea ce privește abilitățile de zoom, pot să vă arăt ce a ieșit folosind elemente de sprijin improvizate. Până la 10x, lucrurile arată destul de bine. Mai departe însă, nu știu cât de mult mai ajută, chiar și cu un trepied profesionist. Eu vă arăt trei seturi de poze, cu zoom-uri 1x, 2x, 5x, 10x și în final 120x (undeva am sarit o poză).

O casă de pe o insulă îndepărtată (insula Kinira).

Apoi o barcă ce plutea ancorată într-un golf.

La final, un individ de pe balconul unei pensiuni de pe partea opusă a golfului respectiv.

Toate fotografiile la dimensiuni mai mari pot fi găsite pe pagina de Facebook MOBzine Romania, într-un album evidențiat separat.

Așa cum spuneam, terminalul este unul de top, iar rezultatele foto, în condiții normale de lumină și de zoom sunt bune. Cred că vrea să se poziționeze ca un competitor direct pentru Samsung Galaxy S21 Ultra. Însă este cu mult mai scump. În prezent pe eMAG.ro costă 7500 de lei.

Dacă merită sau nu efortul financiar suplimentar, este o decizie care îi aparține fiecăruia dintre voi. Eu sper că am reușit să ofer suficient de multe informații despre acest dispozitiv.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep