HomeFeaturedFocusApple va incepe sa verifice pozele din iCloud pentru a detecta imagini...

Apple va incepe sa verifice pozele din iCloud pentru a detecta imagini cu abuzuri asupra copiilor

Conform Financial Times, Apple va scana pozele din iCloud în SUA (și de pe iPhone) pentru a putea detecta imagini cu abuzuri asupra copiilor.
Conform Financial Times, Apple va scana pozele din iCloud în SUA (și de pe iPhone) pentru a putea detecta imagini cu abuzuri asupra copiilor.

Sub pretextul că vrea binele copiilor pentru a putea ajuta la investigațiile legate de abuzuri asupra copiilor, Apple o să înceapă (oficial) să scaneze pozele din iCloud ale utilizatorilor din SUA și posibil și cele de pe iPhone. Ideea nu e nouă – și Microsoft și Facebook fac asta de ceva vreme (teoretic) tot pentru a putea detecta abuzurile și a oferi suport agențiilor guvernamentale în diverse anchete.

Însă … realitatea e cu totul alta. Odată ce noii algoritmi vor fi activați, toate pozele stocate în iCloud vor fi scanate (din nou) și din ele se vor extrage informații relevante. Teoretic doar cele legate de abuzuri contra copiilor, practic se va putea extrage orice alt detaliu este important pentru cel/cei ce comandă respectiva analiză.

Sistemul se numește neuralMatch și va fi capabil să alerteze o echipă în cazul în care imagini suspecte sunt detectate în urma analizei pozelor, iar această echipă poate lua legătura cu agențiile ce se ocupă de investigații. E ceva mai complex și cu potențial mai periculos decât cel ce este deja activ în iCloud.

Până aici totul e frumos: Apple se apucă să vă scaneze pozele, fără să vă ceară acordul, și când consideră că ceva e dubios cere ajutorul unor oameni, care se vor uita la pozele respective (da, alea ale voastre, pentru ca nu i-ați dat nimănui acordul să le vadă) și dacă ceva e dubios, intervine miliția sau cum i-o spune la agenția contactată. Și nu o să fie o chestie aleatoare, fiecare poză urcată în iCloud în SUA va fi analizată.

Fain nu?

Pentru că odată activat un astfel de sistem, va fi extrem de simplu ca cineva să vină la Apple și să spună: auzi, dacă nu ne dai detalii despre X și cu cine se întâlnește, nu mai ai voie să vinzi la noi în țară (ex: China, Rusia, SUA). Ce credeți că o să facă Apple?

Săptămâna trecută Apple a trimis înștiințarea spre zona academică din SUA cu promisiunea că în curând (poate chiar săptămâna asta) vor fi date mai multe detalii în mod public.

În teorie treaba asta nu se întâmplă în UE, dar în momentul în care călătoriți în SUA și iPhone-ul salvează ceva în iCloud, ce credeți că se va întâmpla?

E bine să știți informațiile acestea.

via TV

UPDATE: Între timp Apple a venit cu comunicarea oficială în care se specifică faptul că detecția se va face pe aparat, printr-un algoritm local și că Apple nu vede pozele. Vizată este și aplicația Messages de pe iOS, iar în cazul în care detectată o poză dubioasă va fi prezentată o avertizare iar poza va fi neclară.

Schimbarea va veni odată cu iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8 și macOS Monterey.

via COM

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep