HomeFeaturedFocusSTUDIU: Xiaomi a dominat piata de smartphone din Europa in Q2

STUDIU: Xiaomi a dominat piata de smartphone din Europa in Q2

Un studiu realizat de către cei de la Strategy Analytics pentru piața de smartphone europeană, a scos la iveală o adevărată surpriză. Compania chineză Xiaomi s-a situat pe primul loc la numărul de unități livrate în Europa în perioada aprilie, mai, iunie 2021. Recunosc că nu mă așteptam la această ascensiune, deși companiile chineze își întăresc prezența pe tot mai multe piețe europene.

Compania chineză a avut o cotă de piață de 25,3% pentru această perioadă. O creștere de peste 67% față de perioada similară a anului trecut. Practic unul din patru telefoane vândute în Europa în această perioadă a fost un Xiaomi. Da, știu, este o diferență între numărul de terminale livrate și cel de telefoane vândute, dar nu foarte mare. Nici cei mai mari comercianți sau operatori nu mai fac stocuri însemnate.

Destul de aproape stă Samsung, fostul lider. Are o cotă de piață de 24% și este singura companie din top 5 care nu a reușit o creștere. Semn că nu au știut cum să profite de locul liber lăsat de Huawei. A avut de luptat cu Apple pe segmentul high-end și cu producătorii chinezi pe zona de entry-level/low-budget. Și se pare că această luptă pe două fronturi începe să nu mai fie chiar atât de ușoară.

Apple, Oppo și Realme (companie desprinsă din Oppo) completează top 5-ul. Iar cotele de piață și evoluțiile le aveți în tabelul de mai jos.

De remarcat creșterea celor de la Oppo (de 180%) și mai ales pe cea reușită de Realme (1800%). E drept, s-a plecat de la cifre foarte mici în anul anterior. Însă publicul european are acum la dispoziție opțiuni mai multe atunci când alege un smartphone.

De văzut dacă această evoluție se continuă. Xiaomi pare deja pe drumul către succes. Unul meritat pentru raporturile preț/specificații foarte atractive pe care compania chineză le practică. Însă și alți producători chinezi par să vină tare din urmă. Și cred că piața globală de smartphone le va aparține în câțiva ani. Automat, se ridică o întrebare legată de acest trend: este sau nu sănătoasă această direcție către care ne îndreptăm?

via Business Wire

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep